Τρίτη 5 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Σχεδιασμένη επίθεση στο δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται

Παρέμβαση στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα επεισόδια

Σε συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης της προηγούμενης βδομάδας, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, τόνισε ότι είχαμε γενικευμένη σχεδιασμένη επίθεση στο δικαίωμα του λαού να κατεβαίνει στο δρόμο και να διεκδικεί. Αυτός ήταν ο στόχος - υπογράμμισε - και υλοποιήθηκε για άλλη μια φορά όταν υπήρχε γενική πανεργατική απεργία, ενώ όλες τις προηγούμενες μέρες είχαμε στο Σύνταγμα τις λεγόμενες ειρηνικές συγκεντρώσεις.

Ξεδιπλώθηκε αυτή η δράση - συνέχισε - από διάφορους μηχανισμούς αλλά η καταδίκη της δράσης τους δεν μπορεί να αφήνει στην άκρη τον πολιτικό υπεύθυνο, τον οργανωτή και σχεδιαστή, αυτόν που μακέλεψε το λαό της Αθήνας, και που ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους μηχανισμούς της.

Κάλεσε δε τη δημοτική φιλοκυβερνητική πλειοψηφία να πάρει θέση καθώς τα γεγονότα της προηγούμενης βδομάδας στο κέντρο δεν έγιναν σε κενό πολιτικό χρόνο και χώρο, αλλά στο πλαίσιο μιας οργανωμένης προσπάθειας της κυβέρνησης να δημιουργήσει κατάσταση και να παρεμποδίσει την παλλαϊκή αντίθεση στην πολιτική της. Οπως είπε χαρακτηριστικά, ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με το μπλοκ κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου που κατακαλόκαιρο ψήφισε Μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικό νόμο, η δε πολιτική τους έχει άμεση σχέση - φέρνει τις απολύσεις 600 εργαζομένων στο Δήμο, την οικονομική ασφυξία των σχολικών επιτροπών, την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, τη φορομπηξία, το τσάκισμα του εισοδήματος και των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την παραπέρα μείωση πόρων της Τοπικής Διοίκησης από το Σεπτέμβρη.

  • Τη μεθοδευμένη και οργανωμένη από την κυβέρνηση και τους παρακρατικούς μηχανισμούς άγρια επίθεση εναντίον των λαϊκών διαδηλώσεων κατά τη γενική πανεργατική απεργία της 28ης και 29ης Ιουνίου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ