Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Με τρεις ξένους ομίλους υπέγραψε συμφωνίες για κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος το υπουργείο Ηλεκτρικής Ενέργειας στο κατεχόμενο Ιράκ. Η μία συμφωνία, αξίας 625 εκατομμυρίων δολαρίων, υπογράφηκε με τη γερμανική MBH για 5 μονάδες 100 Μεγαβάτ έκαστη στο βορρά, η δεύτερη με τον καναδικό όμιλο «Capgent», αξίας 1,66 δισ. δολαρίων, για 10 μονάδες παραγωγής 100 Μεγαβάτ στην κεντρική επαρχία Ανμπάρ και η τρίτη με την νοτιοκορεατική «STX Heavy Indistries» για κατασκευή 25 ντιζελοκίνητων γεννητριών στο νότο.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Σε τουλάχιστον 22 καταμετρούνται οι νεκροί, 80 τραυματίες, και δεκάδες οι συλληφθέντες κατά τις εκκαθαριστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη Χάμα της Συρίας, η οποία παραμένει αποκλεισμένη. Παράλληλα, η Διεθνής Αμνηστία, με έκθεσή της, υποστηρίζει ότι με γνώμονα τα υπάρχοντα δεδομένα οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις και οι μυστικές υπηρεσίες έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και η Εθνική Επιτροπή Δημοκρατικής Αλλαγής, μια ομπρέλα κοσμικών αντιπολιτευτικών οργανώσεων που αυτοχαρακτηρίζονται αριστερές, προκειμένου να αποφασίσει αν θα ανταποκριθεί στην πρόταση της ηγεσίας Ασαντ για διάλογο.

ΑΜΠΟΥΖΑ.-- Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χτες το πρωί στην πόλη Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας καθώς ένοπλοι πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό κατά στρατιωτικής περιπόλου τραυματίζοντας 3 αστυνομικούς και προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές στα γύρω κτίρια, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή πυρών. Οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη στην ισλαμιστική οργάνωση «Μπόκο Χάραμ» την οποία θεωρούν υπεύθυνη για παρόμοιες τέτοιες επιθέσεις με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων τις τελευταίες 10 ημέρες.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Στο φως της δημοσιότητας βρίσκεται το σκάνδαλο σχετικά με την υπόθεση υποκλοπών από τη «News of the World» του ομίλου Μέρντοχ, όπου, σύμφωνα με στοιχεία, η βρετανική ταμπλόιντ υπέκλεψε τις τηλεφωνικές συνομιλίες οικογενειών των θυμάτων των επιθέσεων της 7ης Ιουλίου του 2005 αλλά και τα μηνύματα στον τηλεφωνητή 13χρονης μαθήτριας που απήχθη και δολοφονήθηκε το 2002. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων να διεξαχθεί δημόσια έρευνα αφού ολοκληρώσει το έργο της η αστυνομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ