Παρασκευή 8 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΕΓΕΚ»
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και τις άλλες πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην «ΑΕΓΕΚ», που κατασκευάζει τη σήραγγα Τ2, στα Τέμπη, διεκδικώντας την καταβολή όλων των δεδουλευμένων που τους οφείλονται (μισθοί Μάρτη, Απρίλη, Μάη, Ιούνη, υπερωρίες και ρεπό).

Χτες το πρωί, μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο εργοτάξιο, προχώρησαν σε άνοιγμα των διοδίων Μακρυχωρίου για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς.

Οι εργαζόμενοι, που αντιμετωπίζουν οικονομικό αδιέξοδο, καταγγέλλουν τη στάση της εργοδοσίας, που, αντί να τους πληρώσει, επιχειρεί με εκβιασμούς και εκφοβισμό να συγκροτήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να «σπάσει» την επίσχεση εργασίας.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι σε έλεγχο που πραγματοποίησε το ΚΕΠΕΚ της Επιθεώρησης Εργασίας στο εργοτάξιο της σήραγγας, όπου απασχολούνταν ορισμένα άτομα σε ειδικότητες άσχετες μ' αυτές που έχουν, οι υπεύθυνοι της εργοδοσίας τους «εξαφάνισαν» και σταμάτησαν τις εργασίες για όσο διαρκούσε αυτός.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, με διάφορες μορφές που θα αποφασίζονται στις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιούν κάθε μέρα.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας, που από την πρώτη στιγμή πρωτοστατεί στον αγώνα των απλήρωτων εργαζόμενων της «ΑΕΓΕΚ», καλούν τα σωματεία του νομού και τους άλλους κοινωνικούς φορείς να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.

Επίσης, αξιώνει από την κυβέρνηση, τη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους τοπικούς βουλευτές του νομού, να παρέμβουν για να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ