Παρασκευή 8 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψάχνονται στο Σύνταγμα

Προσπάθειες κάθε είδους για να σταματήσει ο κόσμος να φυλλορροεί από τις συγκεντρώσεις των αυτοαποκαλούμενων «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα καταβάλλουν διάφορες ομάδες που δρουν στον χώρο, προκειμένου να δείξουν ότι κάτι κινείται (ακόμα) εκεί. Σε αυτό το πλαίσιο το Σαββατοκύριακο η αυτοχαρακτηριζόμενη «Λαϊκή Συνέλευση» της πλατείας Συντάγματος καλεί τις αντίστοιχες λαϊκές συνελεύσεις από άλλες πόλεις της χώρας να έρθουν στην Αθήνα για «απολογισμό και προγραμματισμό των επόμενων βημάτων τους».

Ξεμένοντας σταδιακά από κόσμο, με ξεχωριστή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ξέμειναν από εθελοντές. Η λεγόμενη «ομάδα σίτισης» δηλώνει αδυναμία «καθώς δεν υπάρχουν ούτε οι επιπλέον εθελοντές, αλλά ούτε και το επιπλέον φαγητό».

Εξάλλου, σε απολογισμό των συγκροτημένων εκεί «ομάδων εργασίας» περιγράφηκαν καταστάσεις όπως, π.χ., από την «Ομάδα ειρηνοποιών» ότι «ποτέ δεν ήμασταν αρκετοί. Προσπαθούσαμε να κατευνάσουμε εντάσεις, να αντιμετωπίσουμε κλοπές και σε συνεργασία με άλλες ομάδες να δούμε τι θα κάνουμε. Εχουμε ακόμα πρόβλημα με τα ναρκωτικά, με συγκεκριμένους ανθρώπους που νομίζουν ότι ήρθαμε για παρτάκι οι υπόλοιποι (...) Δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε απ' το να διώχνουμε απλώς αυτούς που κλέβουν».

Τέλος, μεγαλοεπιχειρηματίες (ξενοδοχεία, γραφεία, πολυκαταστήματα πέριξ του Συντάγματος) άρχισαν να θέτουν ζήτημα εκκένωσης της πλατείας επικαλούμενοι λόγους δημόσιας εικόνας της πόλης, τουριστικής δυσφήμισης, ακόμα και δημόσιας υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ