Πέμπτη 14 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Απεργία στις 20 Ιούλη για κλαδική σύμβαση

Η ταξική Ομοσπονδία πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα
Η ταξική Ομοσπονδία πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα
Σε νέα απεργία, στις 20 Ιουλίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο γάλακτος - τροφίμων - ποτών, μετά από απόφαση της ταξικής Ομοσπονδίας τους, απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η απόφαση πάρθηκε μετά και τη χτεσινή συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας με τους βιομηχάνους του κλάδου και τον ΣΕΒ, όπου οι βιομήχανοι επέδειξαν, για μια ακόμη φορά, προκλητική στάση, απαντώντας αρνητικά στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, λέγοντας μάλιστα ότι οι συμβάσεις στον κλάδο είναι από 7% έως 17,2% πάνω από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κατά συνέπεια, δεν μπορούν να δώσουν νέες αυξήσεις. Διαφαίνεται, λοιπόν, πως στόχος τους είναι να συρρικνώσουν τα μεροκάματα και συνολικά τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου.

«Μετά από αυτήν την προκλητική απάντηση οργανώνουμε - συμμετέχουμε - περιφρουρούμε την απεργία στις 20 Ιούλη», τονίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. Και επισημαίνει: «Συνάδελφοι, οι βιομήχανοι του κλάδου μας πρέπει να πάρουν δυναμική απάντηση από όλους μας. Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε η πλειοψηφία που παράγει όλο τον πλούτο και αυτοί είναι μια ελάχιστη μειοψηφία που τον εκμεταλλεύονται για λογαριασμό τους. Στόχος τους είναι η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων με προοπτική τις ατομικές συμβάσεις». Και καταλήγει: «Απαιτούμε τώρα υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ. Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι».

Οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο, με μπροστάρη την Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, προχωρούν στο συντονισμό του κλάδου, με στόχο την επιτυχία της απεργίας. Με παρακαταθήκη την τελευταία κλαδική απεργία για τις συμβάσεις, στις 2 Ιούνη, οι ταξικές δυνάμεις οργανώνουν γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις, εργάτη τον εργάτη, εργοστάσιο το εργοστάσιο, ώστε να μη λειτουργήσει ούτε μηχανή, να μη «βγει» φορτηγό στις 20 Ιούλη.

Απόπειρα τρομοκράτησης στην TASTY

Την ίδια στιγμή, στην TASTY, η εργοδοσία επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργάτες, κοινοποιώντας εξώδικο σε βάρος του ταξικού σωματείου των εργαζομένων, αμφισβητώντας συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Προχτές, Τρίτη, το Σωματείο Εργαζομένων προχώρησε σε δίωρη στάση εργασίας (1 - 3 μ.μ.) και ταυτόχρονη γενική συνέλευση των εργαζομένων για να συζητήσουν τις προτάσεις της εργοδοσίας για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. Την προηγούμενη μέρα, η εργοδοσία είχε προτείνει μέση ετήσια αύξηση 0,8%, μετά, μάλιστα, από αξιολόγηση της εταιρείας. Η εργοδοσία με εξώδικό της, χαρακτηρίζει τη στάση εργασίας «προδήλως προσχηματική, παράνομη, παράτυπη και καταχρηστική», χρησιμοποιώντας σειρά διάτρητων επιχειρημάτων, αμφισβητώντας εμπράκτως το δικαίωμα των εργαζομένων να πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ