Πέμπτη 14 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Τριπλή βομβιστική επίθεση στο Μουμπάι

ΜΟΥΜΠΑΪ.--

Μνήμες από την αιματηρότατη επίθεση που κράτησε τρία ολόκληρα εικοσιτετράωρα το 2008, ξύπνησαν, χτες, στην πόλη - εμπορικό κέντρο της Ινδίας, στο Μουμπάι, όταν εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα τρεις βόμβες σε επιλεγμένες συνοικίες. Ο απολογισμός μέχρι χτες βράδυ καταμετρούσε 21 νεκρούς και 113 τραυματίες. Τόσο το Μουμπάι όσο και το Νέο Δελχί, αλλά και το Καράτσι τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, ενώ ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ κατήγγειλε τη νέα τρομοκρατική επίθεση και ζήτησε από τον πληθυσμό να παραμείνει ψύχραιμος.

Οι τρεις βόμβες, που φαίνεται ότι είχαν τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτες, εξερράγησαν με διαφορά λίγων λεπτών στην αγορά χρυσού Ζαβερί, σε εμπορικό κέντρο κοσμηματοπωλών της επιχειρηματικής συνοικίας Οπερά και στην επίσης εμπορική συνοικία Νταντάρ. Το ινδικό υπουργείο Εσωτερικών μιλά σαφώς για «συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση» και δεσμεύτηκε να τιμωρήσει τους ενόχους.

Τις επιθέσεις έσπευσαν να καταδικάσουν ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Βεστερβέλε, εκφράζοντας την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στον εντοπισμό των ενόχων. Υπενθυμίζεται ότι 166 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε επίθεση 10 ενόπλων σε μεγάλα ξενοδοχεία του Μουμπάι το Νοέμβρη του 2008. Σύμφωνα, μάλιστα, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, χτες ήταν τα γενέθλια του μοναδικού ενόπλου της επίθεσης του 2008 που παραμένει εν ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ