Πέμπτη 14 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Βάναυσες διώξεις του Ισραήλ εναντίον Παλαιστινίων βουλευτών

Παρέμβαση - καταγγελία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Τούσσα

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Ιερουσαλήμ και στα άλλα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Κόμματος για την αναγνώριση ανεξάρτητου, κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έγινε μάρτυρας της ισραηλινής βαρβαρότητας και της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού. Η βάναυση καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος των Παλαιστινίων, η παραβίαση κάθε Διεθνούς Σύμβασης, οι διώξεις, οι συλλήψεις, οι φυλακίσεις και οι δολοφονίες Παλαιστινίων από τις ισραηλινές αρχές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Χαρακτηριστική, από την άποψη αυτή, είναι και η περίπτωση τριών Παλαιστινίων βουλευτών του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου που διώκονται για να απελαθούν από τις ισραηλινές αρχές, χωρίς καμία κατηγορία και βρίσκονται σε ομηρία στις εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού στην Ιερουσαλήμ για περισσότερο από ένα χρόνο.

Με ερώτησή του στο Συμβούλιο της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, καταγγέλλει τα εξής:

«Τρεις Παλαιστίνιοι Βουλευτές της "Χαμάς", μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, οι Αχμάντ Ατούν, Μουχαμάντ Ι. και Τοτάχ Χάλεντ Αμπού Αράφεχ έχουν καταφύγει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, από την 1 Ιούλη 2010, στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην Ιερουσαλήμ, αναζητώντας άσυλο για να αποφύγουν τη σύλληψη και την απέλασή τους από τις ισραηλινές αρχές. Οι τρεις Παλαιστίνιοι βουλευτές βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας, αφού οι ισραηλινές αρχές περιμένουν να εγκαταλείψουν το κτίριο του Ερυθρού Σταυρού για να τους συλλάβουν, χωρίς καμία κατηγορία, μόνο και μόνο επειδή είναι μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου. Επίσης, ο Μουχαμάντ Μ. Αμπού Τιερ, Παλαιστίνιος βουλευτής της "Χαμάς", συνελήφθη και απελάθηκε από την Ανατολική Ιερουσαλήμ στη Δυτική Οχθη. Η συμπεριφορά αυτή του Ισραήλ καταπατά βάναυσα κάθε ανθρώπινο δικαίωμα των Παλαιστινίων βουλευτών, ουσιαστικά τους στερεί την προσωπική τους ελευθερία και παραβιάζει κατάφωρα την 4η Σύμβαση της Γενεύης της 12-8-1949 και το Ψήφισμα 799 της 18-12-1992 του ΣΑ του ΟΗΕ, που απαγορεύει στο Ισραήλ την απέλαση Παλαιστινίων πολιτών από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ.

Ερωτάται το Συμβούλιο: Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί απέναντι στην ισραηλινή κυβέρνηση, ώστε το Ισραήλ να πάψει να παραβιάζει τις Διεθνείς Συμβάσεις και τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ, να σταματήσει άμεσα τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας και την παραβίαση των δικαιωμάτων των τριών Παλαιστινίων βουλευτών»;

Για να απελευθερωθεί ο Παλαιστινιακός λαός από τον ζυγό της ισραηλινής κατοχής, σήμερα γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει η διεθνιστική αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων: Για την αποχώρηση των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων, για ανεξάρτητο, κυρίαρχο, βιώσιμο κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, την απομάκρυνση όλων των εποίκων, την κατεδάφιση του τείχους και την επιστροφή των προσφύγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ