Σάββατο 30 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι καταργήσεις και συγχωνεύσεις προωθούνται

Χθες, για την εφαρμογή των προχθεσινών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, όσον αφορά τους φορείς που εποπτεύουν την συγχώνευση φορέων του δημοσίου πραγματοποιήθηκε Διυπουργική Επιτροπή υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, με στελέχη υπουργείων, που γνωμοδότησε θετικά για τα εξής:

Για τη διακοπή της αυτόνομης λειτουργίας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ ΑΕ), του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ ΑΕ). Ο Ελληνικός Οργανισμός Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ) καταργείται και γίνεται μεταφορά αρμοδιοτήτων σε νέα Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) διακόπτεται επίσης η αυτόνομη λειτουργία του. Για το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) δηλώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει ήδη επεξεργαστεί πρόταση και αναμένεται η κατάθεσή της αρμοδίως.

Το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ)συγχωνεύεται με τον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ), τον Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ)-ΔΗΜΗΤΡΑ και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ).

Για την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ ΑΕ) αποφασίζεται διακοπή αυτόνομης λειτουργίας και αξιοποίηση κάποιων από τα ακίνητά της από την τοπική διοίκηση.

Για την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ ΑΕ) προβλέπεται κατάργηση όπως χαρακτηρίζονται μη βιώσιμων υπηρεσιών και οργανωτικός εκσυγχρονισμός της εταιρείας.

Επίσης δημιουργείται κοινός κατασκευαστικός τομέας, που περιλαμβάνει τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ ΑΕ), τη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ) - Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ. Από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα εξοικονομήσει 150 εκατομμύρια ευρώ, για το τρέχον έτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ