Κυριακή 28 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΑΘΗΝΑ
Προετοιμάζεται νέα μεγάλη διαδήλωση

Στις 8 του Φλεβάρη, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και δεκάδων μαζικών φορέων 

Μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση κατά της παρουσίας των κατοχικών νατοϊκών δυνάμεων στα Βαλκάνια διοργανώνεται στις 8 του Φλεβάρη στο κέντρο της Αθήνας. Η διαδήλωση γίνεται ύστερα από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ήδη σ' αυτή έχουν δηλώσει συμμετοχή - και σ' αυτή την κατεύθυνση δουλεύουν - δεκάδες φορείς και οργανώσεις.

Την επόμενη βδομάδα γίνεται και νέα σύσκεψη για την προετοιμασία της διαδήλωσης, ενώ στους συνδιοργανωτές αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή και νέοι φορείς. Για το σκοπό αυτό, το ΕΚΑ αποστέλλει μεθαύριο σχετική επιστολή που ανάμεσα στους στόχους πάλης που θέτει είναι: Η ανάγκη διάλυσης του ΝΑΤΟ και η άμεση απομάκρυνση των δυνάμεών του από τα Βαλκάνια, διότι - όπως υπογραμμίζεται - η ύπαρξη και παρουσία του, συνιστά αδιάκοπη πηγή κινδύνου για την ειρήνη και την επιβίωση των λαών της περιοχής μας και του κόσμου γενικότερα.

Η απαίτηση επιστροφής όλων των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται εκτός συνόρων, αλλά και η παρεμπόδιση νέων επιθετικών και πολεμικών πρωτοβουλιών στην περιοχή μας και τη μη συμμετοχή της χώρας μας καθ' οιονδήποτε τρόπο σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Την απομάκρυνση των Νατοϊκών δυνάμεων από την Ευρώπη, μαζί και των όπλων μαζικής καταστροφής, καθώς και το κλείσιμο των ξένων Νατοϊκών βάσεων που αποτελούν στηρίγματα των πολεμικών και όχι μόνο εξορμήσεων.

Την πλήρη έρευνα για τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου σε ξηρά και θάλασσα στην πατρίδα μας και την απαίτηση μέτρων αποκατάστασης της ζημιάς, όπου και όσο αυτό είναι δυνατό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ