Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
«Οχι» στις συντεχνιακές λογικές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων μπροστά στην απεργία των εργαζομένων στο υπουργείο

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών να μην εγκλωβιστούν στις συντεχνιακές λογικές που προωθεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στο χώρο, επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών, ενόψει της 48ωρης απεργίας, 23 και 24 Αυγούστου, που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου αντιδρώντας στη μείωση των μισθών και την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

«Αρνούμαστε να εγκλωβιστούμε σε συντεχνιακές λογικές και ελιτίστικες αντιλήψεις που εκπορεύονται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, οι οποίες προσπαθούν να αμβλύνουν την ταξική συνείδηση των εργαζομένων στο υπουργείο και σπέρνουν συγχύσεις και αυταπάτες για τις δυνατότητες που έχουμε. Η συντεχνιακή λογική μάς απομονώνει από το σύνολο της εργατικής τάξης, μας καθιστά πιο ευάλωτους στη συκοφαντία και στερεί από την αλληλεγγύη του συνόλου των εργαζομένων, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πετυχημένη έκβαση των αγώνων μας. Δεν διαπραγματευόμαστε καμιά μείωση των αποδοχών μας. Διεκδικούμε ένα μισθολόγιο, για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας, βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, παροχή ποιοτικών υπηρεσιών που θα διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον».

Και σε άλλο σημείο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τονίζουν: «Τα σχέδια αναδιοργάνωσης του υπουργείου Οικονομικών (καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών, εκχώρηση σε ιδιώτες και ιδιαίτερα σε ελεγκτικές εταιρείες - κολοσσούς με διαδικασίες ανάθεσης σε τρίτους αντικειμένων του υπουργείου, όπως η είσπραξη οφειλών, η διενέργεια ελέγχων κλπ), μοναδικό στόχο έχουν τη διάλυση των Υπηρεσιών και τη διεύρυνση του πεδίου δράσης και την κερδοφορία. Θα οδηγήσουν σε μετατάξεις και απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού, το οποίο, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ανέρχεται σε 3.500 εργαζόμενους».

Καταλήγουν δε, σημειώνοντας: «Διέξοδος για τους εργαζόμενους υπάρχει. Είναι η συμμετοχή μας στο ισχυρό μαζικό και ταξικό μέτωπο του ΠΑΜΕ». Και τονίζει: «Συμμετέχουμε καθολικά στην απεργία στις 23 και 24 Αυγούστου και σε όλες τις κινητοποιήσεις, που είναι απαραίτητες για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας. Ολοι στους αγώνες για μια ζωή με αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα, για μια κοινωνία που ο πλούτος θα ανήκει σε εμάς που τον παράγουμε και όχι στην άρχουσα τάξη που καρπώνεται το μόχθο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ