Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. -- Περιοδεία στην Κίνα, τη Μογγολία και την Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει από τις 16 Αυγούστου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπάιντεν, ανακοίνωσε χτες ο Λευκός Οίκος. Στην Κίνα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Χου Ζιντάο, τον αντιπρόεδρο Ζι Ζινπίνγκ, τον πρωθυπουργό Ουέν Ζιαμπάο και άλλους Κινέζους αξιωματούχους. Στην Ουλανμπατόρ στόχος είναι η υπογραφή συμφωνιών για την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας, ενώ στην Ιαπωνία θα επαναβεβαιώσει την απόλυτη υποστήριξη προς το «στενό σύμμαχο των ΗΠΑ» υπό τη σκιά του τσουνάμι και της πυρηνικής καταστροφής.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Πάνω από 13.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη νοτιοανατολική επαρχία Σετσουάν της Κίνας εξαιτίας των πλημμυρών από την υπερχείλιση του ποταμού Ζιούχε. Επίσης, οι κινεζικές αρχές ζήτησαν την απομάκρυνση 200.000 ανθρώπων στις ακτές της ανατολικής Κίνας, που απειλούνται από τον τυφώνα «Μούιφα». Χιλιάδες κάτοικοι της Σαγκάης και των γειτονικών παραθαλάσσιων περιοχών Ζιανγκσού και Ζενζιάνγκ κλήθηκαν από τις τοπικές αρχές να παραμείνουν στα σπίτια τους. Την ίδια στιγμή 400.000 κάτοικοι στην πόλη Χουάιχουα, στην κεντρική επαρχία Χιουνάν, είναι αντιμέτωποι με τρομακτική έλλειψη πόσιμου και νερού για άρδευση καλλιεργειών εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας.

ΣΕΟΥΛ.-- Περίπου 30 άτομα πνίγηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στη ΛΔ Κορέας μετέδωσε χτες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, ανεβάζοντας σε 15.800 τον αριθμό των πλημμυροπαθών αστέγων. Το ίδιο 24ωρο η Κίνα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφές για το ενδεχόμενο επανέναρξης των εξαμερών διαπραγματεύσεων για τον πυρηνικό αφοπλισμό στην Κορεατική Χερσόνησο.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Εκρηξη σημειώθηκε χτες σε πετρελαιοαγωγό της νοτιοδυτικής επαρχίας Κιουζεστάν. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά έπειτα από πολύωρη μάχη με τις φλόγες. Τα αίτια της έκρηξης ερευνώνται.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εκπρόσωποι της ΝΑΣΑ ανακοίνωσαν τον εντοπισμό νέων στοιχείων για τη ροή νερού στον πλανήτη Αρη κατά τη λεγόμενη θερινή περίοδο, αναλύοντας δεδομένα από τον αναγνωριστικό δορυφόρο «MRO», που κατέγραψε σκοτεινές σκιές, οι οποίες εκτείνονται στις πλαγιές λόφων. Εντούτοις οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το αρειανό νερό ενδέχεται να μην είναι σαν αυτό που γνωρίζουμε, αφού φαίνεται πως έχει μεγαλύτερη πυκνότητα και υψηλότερο ιξώδες και επομένως ρέει σαν παχύρευστο σιρόπι παρά σα γάργαρο γήινο νερό...

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος «Αυτοάμυνα», Αντρέι Λέπερ, βρέθηκε νεκρός χτες στα γραφεία του κόμματός του στο κέντρο της πολωνικής πρωτεύουσας. Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την εμπλοκή άλλων ατόμων σημειώνοντας πως όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. Ο Λέπερ - που διατέλεσε αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Γιαροσλάβ Καζίνσκι (2006-2007) - βρέθηκε ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλου του το 2006.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ