Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Διαδηλώσεις ενάντια στη διαφθορά

NEO ΔΕΛΧΙ.-- Σε ισχυρό πονοκέφαλο για την κυβέρνηση του 78χρονου Ινδού πρωθυπουργού Μανμοάν Σινγκ αρχίζει να μετατρέπεται η περίπτωση του αρχηγού του «Λαϊκού Κινήματος κατά της Διαφθοράς» Ανα Χαζάρε, που ξεκίνησε από προχτές απεργία πείνας στις φυλακές Τιχάρ ενάντια στη διαφθορά.

Η απεργία πείνας του 74χρονου Χαζάρε προκάλεσε χτες την υποστήριξη δεκάδων χιλιάδων, που βγήκαν στους δρόμους περισσότερο για να διαμηνύσουν στο πολιτικό κατεστημένο πως η υπομονή τους έχει εξαντληθεί.

Ο πρωθυπουργός Μ. Σινγκ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, αποδοκίμασε την απεργία πείνας του Χαζάρε σαν «ολότελα εσφαλμένη», προκαλώντας εντούτοις έντονες αντιδράσεις αντιπολιτευόμενων βουλευτών.

Τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα προβάλλουν τον Χαζάρε σαν εκφραστή της επιθυμίας εκατομμυρίων Ινδών για σκληρότερους νόμους κατά της διαφθοράς. Ο Χαζάρε είχε συλληφθεί, γιατί επέμεινε να πραγματοποιήσει απεργία πείνας σε κεντρικό πάρκο του Νέου Δελχί, αλλά, όταν η κυβέρνηση είδε να αυξάνεται η ανταπόκριση του κόσμου στον αγώνα του, αφέθηκε ελεύθερος. Εντούτοις ο Χαζάρε εναντιώνεται στην απελευθέρωσή του, επιλέγοντας να πραγματοποιήσει τον αγώνα του από το κελί της φυλακής...

Σε ανακοίνωση του ΠΓ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) καταδικάζεται η σύλληψη του Ανα Χαζάρε, ενώ η απαγόρευση της απεργίας πείνας στο Ν. Δελχί χαρακτηρίζεται ως «επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών για ειρηνική διαμαρτυρία». Σημειώνεται, επίσης, ότι η εξέλιξη «εκφράζει τη μη ανοχή που δείχνει η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος του Κογκρέσου σε οποιοδήποτε κίνημα κατά της διαφθοράς, την ώρα που η κυβέρνηση είναι βουτηγμένη στη διαφθορά μέχρι το ανώτερο επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ