Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Γύρω από τον κόσμο

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Πάνω από 60.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους σε εκατοντάδες χωριά εξαιτίας των νέων πλημμυρών στο νότιο Πακιστάν, ένα χρόνο μετά τη μεγαλύτερη καταστροφή που σημειώθηκε ποτέ στη χώρα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο πρώην αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ Πολ Στίβενσον, που παραιτήθηκε τον Ιούλιο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών με επίκεντρο τον όμιλο Μέρντοχ, απαλλάχθηκε από την αστυνομική επιτροπή ελέγχου για την υπόθεση, όμως θα ξεκινήσει ξεχωριστή έρευνα σε βάρος ενός από τους βοηθούς του, του Τζον Γέιτς, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Για δεύτερη συνεχόμενο νύχτα συνεχίστηκαν τα περιστατικά εμπρησμών σταθμευμένων αυτοκινήτων στην πρωτεύουσα της Γερμανίας θέτοντας σε συναγερμό τις αρχές, για πρόκληση ταραχών «τύπου Λονδίνου».

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-- Μια τρομοκρατική επίθεση ενός «μοναχικού λύκου», όπως εκείνη του Αντερς Μπρέιβικ στη Νορβηγία φοβίζει περισσότερο τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και όχι μια «μαζική και οργανωμένη» επιχείρηση, λίγες ημέρες πριν από την 10η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNN.

ΣΕΟΥΛ.-- Πάνω από 27.000 Νοτιοκορεάτες κατέθεσαν χτες μήνυση κατά της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρονικών APPLE για παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής μέσω συστήματος συλλογής πληροφοριών γεωγραφικού εντοπισμού του χρήστη κινητών τηλεφώνων «Iphone».

ΡΙΑΝΤ.-- Ο Πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ υποσχέθηκε χτες να επιστρέψει στη χώρα του από τη Σαουδική Αραβία όπου αναρρώνει, παρά το γεγονός ότι στην Υεμένη συνεχίζονται ασίγαστες οι διαδηλώσεις με κεντρικό αίτημα την παραίτησή του.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Το υποστηριζόμενο από τον ΟΗΕ Ειδικό Δικαστήριο για το Λίβανο αποφάνθηκε χτες ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να διεξαχθεί δίκη σχετικά με το φόνο του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ αλ-Χαρίρι, περίπου δύο μήνες μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τεσσάρων ανδρών που καταζητούνται για τη δολοφονία και οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη της σιιτικής οργάνωσης «Χεζπολάχ».

ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ.-- Εννέα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν χτες όταν έπεσαν σε ενέδρα στην επαρχία Χακιάρι, κοντά στη νοτιοανατολική μεθόριο της χώρας. Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Ισμέτ Γιαλμάζ, έριξε τις ευθύνες για την επίθεση στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο ανέλαβε αργότερα την ευθύνη.

ΒΑΛΕΤΑ.-- Δεκαπέντε αστυνομικοί, τρεις στρατιώτες και ένας μετανάστης τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν σε κέντρο κράτησης μεταναστών στο Σάφι της Μάλτας. Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για τις απάνθρωπες συνθήκες και δέχθηκαν επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατέβηκαν χτες οι εργαζόμενοι στον ένα από τους μεγαλύτερους σιδηρόδρομους της Πολωνίας «Przewozy Regionalne». Ζητούν αυξήσεις στους μισθούς τους και διοικητικές αλλαγές στην εταιρεία, προειδοποιώντας πως θα προχωρήσουν σε νέα απεργία στις 24 Αυγούστου αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2019-08-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2018-05-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-12-10 00:00:00.0)
Τρίτη μέρα ταραχών (2001-05-30 00:00:00.0)
Συλλήψεις μελών του ΙΡΑ (1996-09-24 00:00:00.0)
Κλιμακώνεται η προεκλογική βία (1996-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ