Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Πέντε στρατιώτες της δύναμης ΟΗΕ - UNIFIL - που είναι εγκατεστημένη κατά μήκος των ισραηλινο-λιβανικών συνόρων τραυματίστηκαν όταν βόμβα που είχε τοποθετηθεί δίπλα στο δρόμο εξερράγη όταν περνούσε το αυτοκίνητό τους, έξω από την Τύρο. Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, που είναι η τρίτη φέτος. Την επίθεση καταδίκασε ως «επίθεση κατά της λιβανικής κυριαρχίας» και ο Νατζίμπ Μικάτι, πρωθυπουργός του συνασπισμού δυνάμεων υπό τη σιιτική «Χεζμπολλάχ», που ελέγχει σε μεγάλο βαθμό το νότο, και είχε διαχωρίσει τη θέση της από τις προηγούμενες επιθέσεις.

ΣΑΝΑ'Α.-- Αρχισαν ν' αποχωρούν σταδιακά από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, Ταΐζ, τόσο οι κυβερνητικές δυνάμεις όσο και οι ένοπλες δυνάμεις που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, μετά από εκατέρωθεν συνεννόηση για προσπάθειες υλοποίησης της συμφωνίας αποκλιμάκωσης και επιτυχίας της κυβέρνησης «εθνικής συμφιλίωσης» που συστήθηκε.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί και ένας αξιωματικός της υπηρεσίας Πληροφοριών, σε επίθεση αυτοκτονίας σε μουσουλμανικό τέμενος, στην περιοχή Κουνάρ του Αφγανιστάν. Ο καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα στο τζαμί, κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά διατρέχουν κίνδυνο σοβαρού υποσιτισμού στη ζώνη του Σαχέλ, στη νότια ζώνη της ερήμου Σαχάρα στη Δυτική Αφρική το νέο έτος, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει για το Νίγηρα, όπου περισσότερα από τα μισά χωριά της χώρας θεωρούνται ευάλωτα όσον αφορά την ασφάλεια τροφίμων.

ΡΙΤΣΜΟΝΤ.-- Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ένας εξ αυτών αστυνομικός και με τις αρχές να εικάζουν ότι ο δεύτερος νεκρός είναι ο ένοπλος δράστης της επίθεσης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνιας. Στον ίδιο χώρο, το 2007 φοιτητής είχε ανοίξει πυρ, σκοτώνοντας 32 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 25, πριν αυτοκτονήσει.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Σε χιονοστιβάδα μετατρέπονται οι παραιτήσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου της Βραζιλίας, καθώς μετά την παραίτηση του υπουργού Εμπορίου Κάρλος Λούπι στο δρόμο της εξόδου φέρεται να βρίσκεται, εξαιτίας των πιέσεων υπό το βάρος κατηγοριών διαφθοράς, και ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Φερνάντο Πιμεντέλ. Εξι μέλη της κυβέρνησης της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ έχουν παραιτηθεί φέτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ