Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Προκαλεί με νέες αεροπορικές επιδρομές το Ισραήλ

Συνεχίζονται τα φονικά χτυπήματα του Ισραήλ στη Γάζα
Συνεχίζονται τα φονικά χτυπήματα του Ισραήλ στη Γάζα
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Εξαπολύοντας, για τρίτη φορά τις τελευταίες ημέρες, αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ υποσκάπτει μεθοδικά κάθε έννοια έστω και τεταμένης ηρεμίας, την οποία η ισραηλινή ηγεσία διαρκώς υποστηρίζει ότι δήθεν προσπαθεί να «διασφαλίσει». Στόχος του τριπλού αεροπορικού πλήγματος που πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην πόλη της Γάζας και στη Ράφα, στο νότο, ήταν εγκαταστάσεις της ισλαμιστικής «Χαμάς», οι οποίες ήταν κενές. Ομως, από τις εκρήξεις και τα συντρίμμια προκλήθηκε πυρκαγιά σε γειτονικά σπίτια στην πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 42χρονος Παλαιστίνιος άμαχος και να τραυματιστούν άλλοι 25 (μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα).

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τις επιδρομές, εκφράζοντας «λύπη για τις απώλειες ζωών», τις οποίες, όμως, τις απέδωσε «σε ευθύνη της "Χαμάς" η οποία δρα και εγκαθίσταται σε κατοικημένες περιοχές»! Ο πρωθυπουργός της «Χαμάς» στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «προκαλεί άνευ λόγου πολύ σοβαρή ένταση» και συμπλήρωσε ότι, ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη αιγυπτιακή διαμεσολάβηση προκειμένου να τεθεί και πάλι σε εφαρμογή μια στοιχειώδης κατάπαυση πυρός που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες.

Αργά χτες το απόγευμα, πάντως, 11 ρουκέτες έπληξαν το ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας χωρίς να προκαλέσουν θύματα. Καμία οργάνωση, μέχρι χτες βράδυ τουλάχιστον, δεν είχε αναλάβει την ευθύνη.

Την ίδια ώρα, στη Δυτική Οχθη συγκρούσεις σημειώνονταν ανάμεσα σε διαδηλωτές κατά του διαχωριστικού τείχους και σε Ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τη διαμαρτυρία Παλαιστινίων και Ισραηλινών φιλειρηνιστών. Ενας Παλαιστίνιος φαίνεται ότι τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από δακρυγόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ