Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Σε συναγερμό για το πέρασμα του κυκλώνα «Αϊρίν»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Προειδοποιήσεις του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προς τον αμερικανικό λαό να «πάρει τα μέτρα του» για την αντιμετώπιση του κυκλώνα «Αϊρίν» που αναμένεται να πλήξει από σήμερα τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος και καταστροφικός.

Ολες οι ενδείξεις δείχνουν «προς έναν ιστορικό κυκλώνα», επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα και ζήτησε από όσους πολίτες βρίσκονται στις περιοχές από όπου θα περάσει η «Αϊρίν» να προετοιμαστούν από τώρα και να εκκενώσουν τις περιοχές. Κατά μήκος των ακτών από όπου θα περάσει, από τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα ως τη Μασαχουσέτη, ζουν 55 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ στην επικίνδυνη ζώνη βρίσκονται η Ουάσιγκτον και η Νέα Υόρκη.

Οι παραθαλάσσιες κοινότητες και όλες οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης, αν και οι μετεωρολόγοι θεωρούν ότι δε θα είναι τόσο καταστροφικός όσο ο κυκλώνας «Κατρίνα» που ισοπέδωσε τη Νέα Ορλεάνη και το νότο των ΗΠΑ ακριβώς 6 χρόνια πριν. Εννοείται, όπως και στην περίπτωση της Νέας Ορλεάνης, οι φτωχοί και περιθωριοποιημένοι θα είναι τα θύματα και αυτή τη φορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ