Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Ενας 14χρονος νεκρός από αστυνομικά πυρά

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

«Απέδωσε» η καταστολή των διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της 48ωρης γενικής απεργίας, και ένας 14χρονος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, ενώ ακόμη ένας 18χρονος χαροπαλεύει.

Ο Μανουέλ Γκουτιέρες Ρεϊνόσο, μόλις 14 χρόνων, τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού και ενώ περπατούσε με τον αδελφό του σε δρόμο, στο Δήμο Μακούλ του Σαντιάγκο. Ξεψύχησε αμέσως μετά τη μεταφορά του στα επείγοντα του νοσοκομείου στη Νιουνιόα, όπως αναφέρει το δίκτυο «Τελεσούρ». Εξάλλου ο Πίντο Μάριο Παράγκες, 18 ετών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Σεν Ζοζέφ» καθώς έχει πυροβοληθεί στο μάτι.

Οι συλλήψεις κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας ανέρχονται σε «1.394, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες, μεταξύ αυτών 153 αστυνομικοί» είναι ο επίσημος απολογισμός της καταστολής διά στόματος του υφυπουργού Εσωτερικών, Ροντρίγκο Ουμπίγια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους διοργανωτές, στις διαδηλώσεις πήραν μέρος περισσότεροι από 600.000, ενώ διοργανώθηκαν κινητοποιήσεις σε περίπου 25 πόλεις και κοινότητες σε όλη τη Χιλή. Επίσης, συνδικάτα και φοιτητές - που ήδη έχουν συμπληρώσει τρεις μήνες καταλήψεων και κινητοποιήσεων - αποφάσισαν πλέον το συντονισμό του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ