Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ερωτηματικά από έγγραφο προς τη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Eρωτηματικά προκαλεί έγγραφο που απέστειλε, για λογαριασμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας προς τα Τμήματα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης την περασμένη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ζητά από τα Τμήματα Αδειών Διαμονής των νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Φωκίδας να αποστέλλουν «στη Διεύθυνσή μας, σε καθημερινή βάση, μέσω τηλεομοιοτυπίας (φαξ), τις διεκπεραιωθείσες εργασίες εκάστου υπαλλήλου (σ.σ. η υπογράμμιση δική μας) του Τμήματός σας».

Το ζητούμενο που θέτει η Γενική Διεύθυνση δεν μπορεί να μετρηθεί στην πράξη. Η διάρκεια διεκπεραίωσης μιας υπόθεσης εξαρτάται από το αντικείμενό της. Μπορεί να είναι μια απλή πληροφορία αλλά μπορεί να είναι και μια σύνθετη διαδικασία που θέλει μέρες για να ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση, βασικό όπλο στην ταχύτερη διεκπεραίωση είναι η στελέχωση των υπηρεσιών με το αναγκαίο προσωπικό ενώ στην πράξη υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο στα συγκεκριμένα τμήματα, αλλά γενικά στο Δημόσιο με την πολιτική της μία πρόσληψης για κάθε δέκα αποχωρήσεις.

Από την άλλη, η δικαιολογία της Γενικής Διεύθυνσης, για τα στοιχεία που ζητά, ότι υπήρξε καταγγελία ενός πολίτη πως αυτές οι υπηρεσίες δεν κάνουν εγκαίρως τη δουλειά τους, είναι το λιγότερο προσχηματική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ