Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια

Σε κινητοποίηση και συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου καλεί η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου αύριο Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη στις 10 το πρωί, ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης με αφορμή μήνυση του πολυκαταστήματος «ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ ΑΕ» σε βάρος του προέδρου και της γραμματέα του σωματείου που πρωτοστάτησαν ενάντια στην άδικη απόλυση δυο εργαζομένων στην επιχείρηση.

Να αναφέρουμε ότι η επιχείρηση προχώρησε στη μήνυση των δυο συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ μετά από σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις που έγιναν στις 12/8/2010. Από την πρώτη στιγμή, η επιχείρηση προσπάθησε να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με το σωματείο με τη βοήθεια της αστυνομίας και την επιστράτευση απειλών και δικηγόρων. Οι προσπάθειες αυτές όμως έπεσαν στο κενό, αφού ο αγώνας στηρίχθηκε όχι μόνο από τα μέλη του σωματείου, αλλά και από άλλους κλάδους, με αποτέλεσμα η εργοδοσία να στριμωχτεί.

Τότε, αξιοποίησε το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που ψήφισαν οι κυβερνήσεις των μεγαλεμπόρων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκειμένου να σύρει τους συνδικαλιστές στα δικαστήρια.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων τονίζει ανάμεσα σε άλλα: «Είναι γνωστό και στους μεγαλεμπόρους, αλλά και στους συναδέλφους μας ότι δεν πρόκειται να μας σταματήσουν τέτοιου είδους διώξεις! Οι διώξεις αυτές μας ατσαλώνουν ακόμα πιο πολύ, μας κάνουν ακόμα πιο αποφασισμένους να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους, γιατί εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου και δεν ανεχόμαστε αυτοί να τσεπώνουν τα κέρδη από τον ιδρώτα μας και εμείς να εισπράττουμε απολύσεις, μειωμένους μισθούς και δικαιώματα!».

Κλείνοντας, η Ενωση καλεί συνδικάτα, φορείς και κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει στην κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη έξω από τα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ