Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Επέβαλαν απόφαση για κινητοποιήσεις

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων ανακοίνωσε πρόγραμμα κινητοποιήσεων

Κάτω από το βάρος των δραματικών εξελίξεων και σε βάρος των ναυτεργατών, την οργανωμένη δράση και το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις της ΠΕΜΕΝ, του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», του ΠΑΜΕ, χτες η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, στη διάρκεια σχετικής συνεδρίασης, ...αποφάνθηκε ότι «τελικά» τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα «πιάνουν» και τους ναυτεργάτες. Ετσι, αποφάσισε ένα πλαίσιο δράσης, το οποίο βέβαια και πάλι δεν ανταποκρίνεται στις περιστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισε για το προσεχές διάστημα συναντήσεις με πολιτικούς εκπροσώπους, διοργάνωση συνέντευξης Τύπου, προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα των περικοπών των συντάξεων, παμπειραϊκή συγκέντρωση και απεργιακή κινητοποίηση «στην περίπτωση - όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου - που δεν υπάρξει ικανοποίηση των οξυμένων και δίκαιων αιτημάτων του κλάδου».

Πρόκειται, βέβαια, για τις ίδιες δυνάμεις που ανέτρεψαν την ομόφωνη απόφαση της διοίκησης για απεργιακή κινητοποίηση στα τέλη Ιούλη, που μέχρι και χτες καλλιεργούσαν αυταπάτες και συγχύσεις στους ναυτεργάτες ότι τα μέτρα δεν τους «πιάνουν» και ότι δε θα θιχτούν τα δικαιώματά τους όταν δέχονται το ένα μετά το άλλο τα απανωτά χτυπήματα σε συντάξεις, μισθούς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα κλπ.

Η χτεσινή απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ δεν μπορεί βέβαια σε καμία περίπτωση να ξεπλύνει τις «πομπές» του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού στη διοίκησή της. Αντίθετα, έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τις ταξικές δυνάμεις ότι η βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση είναι ταξική και είναι σε βάρος όλων των εργαζομένων στεριάς και θάλασσας. Οτι απαιτείται ενότητα της εργατικής τάξης με πλαίσιο, οργάνωση και αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική, για την ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων στην πολιτική ζωή και το συνδικαλιστικό κίνημα για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Από τους εκπροσώπους των ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής καταγγέλθηκε η τακτική των συμβιβασμένων και έγινε σαφές ότι οι ταξικές δυνάμεις θα συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη δράση για οργάνωση δυνάμεων και ανάπτυξη αγώνων ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, στις δυνάμεις του κεφαλαίου που υπηρετεί, στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ