Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Με ορούς τούς κρατούν στη ζωή!

«Η απεργία πείνας μέχρι θανάτου έχει ξεπεράσει τις 100 ημέρες. Παρά το ότι η αντίσταση συνεχίζεται εδώ και πολλές εβδομάδες, δεν έρχονται καθόλου "ειδήσεις θανάτων". Κι αυτό γιατί η επίθεση ενάντια στο δικαίωμα της αντίστασης συντελείται με τη μορφή της υποχρεωτικής σίτισης. Οταν οι απεργοί πείνας χάνουν τις αισθήσεις τους, αμέσως επωφελούνται της ευκαιρίας να τους τοποθετήσουν ορό. Οποιος κρατούμενος συνέρχεται, βγάζει από πάνω του τους σωλήνες και η διαδικασία διαιωνίζεται (τοποθέτηση ορού-άρνηση-επανατοποθέτηση). Στόχος δεν είναι η διατήρηση των κρατουμένων στη ζωή, αλλά να σπάσει η αντίσταση των αγωνιστών και να προκληθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους».

Τα παραπάνω τονίζονται στην τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, που σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, μαζί με εκπροσώπους μαζικών φορέων, θα καθορίσουν - στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας - ποια μέρα θα αφιερώσουν «ως ένδειξη αλληλεγγύης» στους πολιτικούς κρατούμενους της γειτονικής χώρας. Στόχος της Επιτροπής είναι εκείνη η μέρα να ονομαστεί «πανελλήνια μέρα δράσης» και στη σημερινή σύσκεψη θα αποφασιστεί με ποιον τρόπο θα εκφραστεί αυτή η αλληλεγγύη.

Παράλληλα, η Επιτροπή «για την ενημέρωση της κοινής γνώμης» θα δώσει αύριο Πέμπτη, στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, συνέντευξη Τύπου και θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την πραγματική κατάσταση των απεργών πείνας μέχρι θανάτου. Τις εμπειρίες τους θα καταθέσουν κάποιοι εκπρόσωποι φορέων που επισκέφτηκαν την προηγούμενη βδομάδα την Κωνσταντινούπολη. Επίσης, ενημέρωση θα γίνει και για τα τελευταία γεγονότα στις φυλακές και τα νοσοκομεία της Τουρκίας. «Η υγεία των απεργών-αγωνιστών απειλείται άμεσα. Η συμβολή όλων μας σ' αυτόν τον αγώνα είναι απαραίτητη», επισημαίνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ