Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΤΡΟΪΚΑ
Εξετάζουν τις λεπτομέρειες της νέας επίθεσης

Κυβέρνηση και εκπρόσωποι της τρόικας χαράσσουν τους στόχους της σφοδρής φθινοπωρινής επίθεσης εναντίον των εργαζομένων με αιχμή του δόρατος τις αποκαλούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, επιδιώκοντας τη συμφωνία με τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και άλλους προθύμους...

Στα πλαίσια αυτά, η αντιπροσωπεία της τρόικας συναντήθηκε χτες αργά το βράδυ με τον Ε. Βενιζέλο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν όλα τα «καυτά» θέματα των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», ήτοι το μισθολόγιο στο Δημόσιο, αλλά και στις πρώην ΔΕΚΟ, οι απολύσεις «πλεονάζοντος» προσωπικού που εργάζεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με τη μορφή της «εργασιακής εφεδρείας», οι ιδιωτικοποιήσεις, οι εργασιακές σχέσεις, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου, η «απελευθέρωση» κλειστών επαγγελμάτων και οι νέες φορολογικές ανατροπές.

Τεχνηέντως και με εμφανή στόχο τον αποπροσανατολισμό και την ύπνωση της κοινής γνώμης, το υπουργείο Οικονομικών διαρρέει την ύπαρξη «διαφωνιών» με την τρόικα, στα θέματα των δημοσιονομικών στόχων (έλλειμμα), σε σχέση με το μεγαλύτερο βάθος της οικονομικής κρίσης. Υπό τις παρούσες συνθήκες το θέμα αυτό είναι δευτερεύον, καθώς η δύναμη πυρός κυβέρνησης - τρόικας - άρχουσας τάξης - αστικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνεται στην προώθηση των «διαρθρωτικών» ανατροπών.

  • Τις διαπιστώσεις και προτάσεις - αξιώσεις του κεφαλαίου που περιλαμβάνονται στη μελέτη - παραγγελία για λογαριασμό του ΣΕΒ που εκπόνησε η εταιρεία «McKinsey & Company» παρουσίασαν στο κλιμάκιο της τρόικας ο πρόεδρος και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου στη διάρκεια χτεσινής τους συνάντησης. Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος εξέφρασε τη σκοπιμότητα και ευχή των βιομηχάνων ότι η τρόικα πείστηκε στη διάρκεια της συνάντησης για τις αναμφίβολες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ