Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Στόχος Σαρκοζί η ανατροπή του Ασαντ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΠΑΡΙΣΙ.--

«Ο Ασαντ έχει βλάψει, με τις πράξεις του, ανεπανόρθωτα τη νομιμότητά του» υποστήριξε ο Γάλλος Πρόεδρος, υποσχόμενος να χρησιμοποιήσει «κάθε νόμιμο τρόπο για να ανατραπεί». Σε αυτήν την ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας ο Νικολά Σαρκοζί προχώρησε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησής του με τους Γάλλους διπλωμάτες. Και επιβεβαίωσε έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, τον επόμενο στόχο του γαλλικού ιμπεριαλισμού μετά τη Λιβύη.

Επιδρομές σε σπίτια υπό την κάλυψη αρμάτων μάχης στην πόλη Χάμα πραγματοποίησε χτες ο συριακός στρατός κατά τις οποίες πραγματοποίησε δεκάδες συλλήψεις, σκότωσε έναν πολίτη και τραυμάτισε 20 σύμφωνα με καταγγελίες αντικαθεστωτικών οργανώσεων. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι αιματηρή ήταν η καταστολή κατά διαμαρτυριών και σε άλλες πόλεις, όπου σκοτώθηκαν άλλοι έξι πολίτες και ότι κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που ολοκληρώθηκε τυπικά τη Δευτέρα και ουσιαστικά χθες, από την 1η Αυγούστου, σκοτώθηκαν συνολικά 473 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 360 πολίτες με 113 μέλη των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων.

Μετά τις Φιλιππίνες και η Ρουμανία ανακοίνωσε χτες ότι σχεδιάζει την απομάκρυνση υπηκόων της από τη Συρία λόγω της κλιμακούμενης έντασης, ενώ η Κροατία εξέφρασε έντονη ανησυχία για τη συνεχιζόμενη βία και τη βάρβαρη επίθεση κατά «του οποιουδήποτε επικρίνει την ηγεσία».

Στο μεταξύ, χτες, διεθνείς οργανώσεις δημοσιοποιούσαν στοιχεία που υποστήριζαν ότι συνέλεξαν από μέλη τους εντός της Συρίας και τα οποία συνόδευαν με φωτογραφίες, με βάση τα οποία τουλάχιστον 88 άνθρωποι υπό κράτηση έχουν πεθάνει από βασανιστήρια. Πρόκειται για άνδρες και αγόρια. Οι οργανώσεις έχουν, όπως λένε, στα χέρια τους λίστα με τα ονόματα 3.000 νυν κρατουμένων για τη συμμετοχή τους σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ