Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΥΚΛΩΝΑΣ «ΑΪΡΙΝ»
Ο «βασιλιάς είναι γυμνός»

Η Βόρεια Καρολίνα είναι μια από τις πιο χτυπημένες περιοχές

Copyright 2011, The News & Obs

Η Βόρεια Καρολίνα είναι μια από τις πιο χτυπημένες περιοχές
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στους 44 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών καθώς τα σωστικά συνεργεία κατόρθωσαν να φτάσουν σε περιοχές της ενδοχώρας στις βορειοανατολικές πολιτείες που βρίσκονται ακόμη κάτω από το νερό, μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Αϊρίν», το περασμένο Σαββατοκύριακο, με την υποσημείωση ότι είχε τελικά μετατραπεί σε τροπική καταιγίδα. Μία καταιγίδα που αποκάλυψε ότι οι υποδομές των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε θλιβερή και υπό κατάρρευση κατάσταση εξαιτίας της πολιτικής των περικοπών, πολιτικής που έχει ξεκινήσει από τα χρόνια της προεδρίας του Ρόναλντ Ρίγκαν, ενώ την τελευταία δεκαετία οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι των ΗΠΑ αποστράγγισαν τα ομοσπονδιακά ταμεία...

Μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης - πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδας - στο σύνολο των 5.500.000 οικογενειών και επιχειρήσεων που διαβιούν στις πληγείσες περιοχές, οι 3.300.000 παρέμεναν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας των εκτεταμένων καταστροφών στις υποδομές και στο ηλεκτρικό δίκτυο. Είναι χαρακτηριστικό ότι προμήθειες μεταφέρονται, ακόμη και από μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, από αέρος σε κοινότητες των ΗΠΑ που έχουν αποκοπεί εντελώς εξαιτίας της διάλυσης του εθνικού δικτύου, σε πολλά σημεία τους λόγω των πλημμυρών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε επίσημα τη Νέα Υόρκη και τη Βόρεια Καρολίνα «ζώνες μεγάλης καταστροφής», μία ενέργεια που θα επιτρέψει την αποδέσμευση κεφαλαίων από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για επιχειρήσεις διάσωσης και αρωγής στις δύο πολιτείες, οι οποίες επλήγησαν σημαντικά από το πέρασμα του κυκλώνα.

Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μία προσπάθειά του να «αντεπιτεθεί» για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους ενόψει των εκλογών του Νοέμβρη του 2012 ζήτησε χτες από το Κογκρέσο να καταργηθεί η υπό προθεσμία χρηματοδότηση για μεγάλα δημόσια έργα, όπως είναι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι και τα αεροδρόμια ώστε υποτίθεται να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ