Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Διευρύνεται η δράση μη επανδρωμένων αεροσκαφών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η μυστική υπηρεσία πληροφοριών, η διαβόητη CIA, συνεχώς «αναβαθμίζεται» υπό το πρίσμα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και ειδικά στα χρόνια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, καθώς η εστίαση της στρατιωτικής δράσης επικεντρώνεται σε «παραστρατιωτικές λύσεις»: επιλεκτικές δολοφονίες, ευρύτατες μυστικές επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων σε ξένες χώρες, ευρύτατη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών κλπ.

Κομβικό ρόλο σε αυτή την «αναβάθμιση» της δράσης της CIA - και δεν είναι τυχαία η «αλλαγή ηγεσιών» στο Πεντάγωνο και τη CIA, όπου ο επικεφαλής της CIA Λίον Πανέτα ανέλαβε την ηγεσία του Πενταγώνου και ο στρατηγός Πετρέους έγινε επικεφαλής της CIA - είναι η δράση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτός των βομβαρδισμών επιλεγμένων στόχων έχει το ρόλο να «ανοίγει» το δρόμο για τη δράση των επίλεκτων μονάδων. Για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ συνεχίζουν να κατασκευάζουν μυστικά βάσεις για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ώστε να πλήττουν «εχθρούς» στη Σομαλία και την Υεμένη, σύμφωνα με δημοσιεύματα της αμερικανικής εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ». Ηδη μία τέτοια βάση κατασκευάζεται στην Αιθιοπία, καθώς και σε μία ακόμη χώρα στην αραβική χερσόνησο, προφανώς στη Σαουδική Αραβία, αν και η χώρα δεν κατονομάζεται. Διεξάγονται επίσης συνομιλίες για τη χρήση αεροδρομίου στις Σεϊχέλες - επί του παρόντος χρησιμεύει ως βάση για μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτελούν περιπόλους πάνω από τη Σομαλία, από το 2009.

Τα σχέδια αυτά θα σημάνουν νέες εκατόμβες νεκρών σε πολλές πλέον χώρες, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ