Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κάνει εξαιρέσεις...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Προχτές ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ΑΛΤΕΡ, στην ερώτηση αν ο ίδιος θα πληρώσει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, έδωσε την εξής απάντηση: «Το θέμα δεν είναι τι θα κάνω εγώ. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι χιλιάδες συμπολίτες μας, που δεν έχουν να πληρώσουν. Γιατί δεν πληρώνονται, δεν έχουν μία, δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν. Κι εμείς λέμε ότι αυτούς πρέπει να τους προστατεύσουμε, ότι δεν μπορούν και δεν πρέπει να πληρώσουν».

Την ίδια μέρα απηύθυνε Επίκαιρη Ερώτηση στον πρωθυπουργό, όπου, μεταξύ άλλων, διατύπωνε και το εξής ερώτημα: «Προτίθεται να εξαιρέσει τις μικρές ιδιοκτησίες από τον τελευταίο φόρο;»... Και στις 19/9 δήλωνε για το ίδιο θέμα: «Καλούμε επίσης τους κοινωνικούς φορείς, τα συνδικάτα, τους νομικούς, όλο τον ελληνικό λαό να υψώσουμε μια ασπίδα προστασίας για τον κόσμο που λέει ΔΕΝ ΕΧΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ και άρα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

Τελικά, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στο χαράτσι συνολικά ή μόνο στο βαθμό που αυτό επιβάλλεται σε ανθρώπους που αδυνατούν να το πληρώσουν; Οι υπόλοιποι, αυτοί που ακόμα έχουν δουλειά έστω κακοπληρωμένη, που ενδεχομένως διαθέτουν μια ελάχιστη αποταμίευση για ώρα ανάγκης, υποχρεούνται, κατά τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, να σπεύσουν για την αποπληρωμή του χαρατσιού; Γιατί το χαράτσι στα λαϊκά στρώματα επιβάλλεται. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες εξαιρούνται.

Το ζήτημα δεν έγκειται στο αν ατομικά ο κάθε άνθρωπος του μόχθου έχει ή δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι. Είναι βαθύτερο απ' αυτό. Ο λαός στο σύνολό του, μπορεί δεν μπορεί, δεν πρέπει να το πληρώσει. Του χρωστάνε και δε χρωστάει. Δεν έχει καμία ευθύνη, απ' το υστέρημά του να συνδράμει στην αποπληρωμή χρεών που δεν τα προκάλεσε ο ίδιος, ούτε ωφελήθηκε κάτι απ' αυτά. Εχει ήδη πληρώσει πολλά. Ο διαχωρισμός που επιχειρεί η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δε βοηθά, αλλά προκαλεί ζημιά. Σε μια στιγμή που όλοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, από το δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, πρέπει ενιαία, με μια φωνή, χωρίς δεύτερες σκέψεις να διατυπώσουν ένα κατηγορηματικό «όχι» στη φορολεηλασία, να συναντηθούν σε ένα κοινό μέτωπο που θα αντιπαλέψει τη βάρβαρη πολιτική και το κεφάλαιο, τα συμφέροντα του οποίου αυτή υπηρετεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ