Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ

Με πολύμορφες δράσεις από το πρωί, που κορυφώθηκαν το βράδυ με μαχητικά συλλαλητήρια, οι ταξικές δυνάμεις στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης έδωσαν και χτες τη μάχη για την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, τρόικας.

Στις Σέρρες, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε εξορμήσεις στα εργοστάσια «Δρομέας» και «Κρι - Κρι». Στην Ξάνθη και τη Δράμα συνεχίστηκε η συγκέντρωση ενταλμάτων πληρωμής μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και από τα κεντρικά σημεία που έχουν στηθεί και αποτελούν σημεία ουσιαστικής συζήτησης και προβληματισμού για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης. Στη Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση έξω από την Εφορία Μουδανιών και στη συνέχεια μαζική εξόρμηση.

Στη Νάουσα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών ανακοίνωσε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο την Τετάρτη 28/9 στην εφορία για να επιστρέψει μαζικά και οργανωμένα τα χαράτσια που στέλνονται στους ανέργους, τους απλήρωτους εργαζόμενους, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους αγρότες κ.ά.

Το απόγευμα, παρά τη βροχή που έπεφτε σε πολλές περιοχές, πραγματοποιήθηκαν μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες σε Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες. Στην Πέλλα πραγματοποιήθηκαν πικετοφορίες σε Εδεσσα, Σκύδρα, Γιαννιτσά, Αριδαία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ