Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν θα μας ρίξουν στο σκοτάδι!

Αποσπάσματα από τις ομιλίες στο συλλαλητήριο

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Ηλίας Σταμέλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε: «Η κυβέρνηση με ωμό εκβιαστικό τρόπο επέλεξε το λογαριασμό της ΔΕΗ για να εισπράξει αυτό το χαράτσι, βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων, λέγοντάς τους ότι "εάν δεν πληρώσεις θα σου κόψουμε το ρεύμα". Σε αυτόν τον ωμό εκβιασμό το ΠΑΜΕ προειδοποίησε τη διοίκηση της ΔΕΗ να "μην τολμήσει να ρίξει στο σκοτάδι τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν"» και συμπλήρωσε πως σήμερα «το ζητούμενο είναι, πώς οργανωμένα θα το αντιμετωπίσουμε, πώς θα αναπτύξουμε αλληλεγγύη, να μη μείνει κανένας εργαζόμενος μόνος του. Να σταματήσουμε αυτά που ήρθαν, αλλά και να βάλουμε φρένο σε αυτά που σχεδιάζουν, γιατί αυτή η πολιτική δεν έχει τέλος αν δεν την ανατρέψουμε».

Η εργατική τάξη δεν έχει τα ίδια συμφέροντα με το κεφάλαιο, υπογράμμισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. «Εμείς δουλέψαμε και δουλεύουμε και παράγουμε όλο τον πλούτο και αυτοί τον εισπράττουν. Εμείς δουλέψαμε και δεν έχουμε ψωμί να φάμε. Εμείς και τα παιδιά μας που μένουν άνεργα, και αυτοί έχουν δισεκατομμύρια στις ελβετικές τράπεζες. Το βαρέλι της αστικής τάξης δεν έχει πάτο. Πάτο όμως μπορούμε να βάλουμε εμείς».

«Πώς θα τα βγάλουν πέρα οι οικογένειές μας; Πώς θα σπουδάσουμε; Πώς θα βρούμε δουλειά;» αναρωτήθηκε η Σωτηρία Αγγελινιάδη από το ΜΑΣ, μεταφέροντας τις αγωνίες των σπουδαστών και των μαθητών.

«Στο δήθεν κοινωνικό τους κράτος, τα μισά ειδικά σχολεία της Αθήνας είναι σε επικίνδυνα κτίρια όταν και αυτά καλύπτουν μόνο το 10% των παιδιών με αναπηρίες που έχουν άμεσα ανάγκη την ειδική εκπαίδευση. Και εδώ και 10 ημέρες δεν έχουν ανοίξει και αυτά. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής τους», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

«Η συγχώνευση και συρρίκνωση του ΟΣΚ έχει σαν στόχο να αποποιηθεί το κράτος της υποχρέωσής του για παροχή των αναγκαίων, σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων για όλα τα παιδιά, υποχρέωση για την οποία έχουν χιλιοπληρώσει οι γονείς», υπογράμμισε ο Μανώλης Δανδουλάκης, πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στον ΟΣΚ, σημειώνοντας πως η παραπάνω εξέλιξη αφορά όλους τους δημόσιους φορείς.

«Είναι ντροπή ο άνεργος να πάει να πληρώσει. Να πληρώσει για να σωθούν οι τράπεζες και οι εφοπλιστές», είπε ο Μπάμπης Βαΐου, άνεργος από τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών. «Εμείς οι άνεργοι να μπούμε τώρα στη δράση. Στην οργανωμένη δράση μέσα από τα σωματεία των κλάδων στους οποίους δουλεύαμε, στις λαϊκές επιτροπές και στους μαζικούς φορείς στις συνοικίες που ζούμε. Δεν μένουμε στο σπίτι. Είμαστε εκεί! Δεν είναι λύση ο ατομικός δρόμος, ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει λύση βρίσκεται στην οργανωμένη, ταξικά προσανατολισμένη πάλη».

«Αδιαφορούν για την αδυναμία μας να καλύψουμε βασικές καθημερινές ανάγκες μας. Ζητάνε ως το τέλος του μήνα από τους αυτοαπασχολούμενους περίπου 1.500 ευρώ "το κεφάλι", ενώ ο τζίρος ο καθημερινός είναι μειωμένος κατά 40% - 70%. Με τη συντριπτική πλειοψηφία των ΕΒΕ να χρωστάμε σε τράπεζες, να μην πληρώνουμε τα ταμεία μας, να ξεκινάμε κάθε μήνα με υπέρογκα λειτουργικά έξοδα, να μας πνίγουν οι επιταγές στους προμηθευτές, να πιάνουμε φόδρα στην τσέπη μας...», ανέφερε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης μιλώντας εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ.

Στο τέλος της συγκέντρωσης Μοχάμεντ Ικνέμπι, εκ μέρους των Παλαιστινίων Εργατών που ζουν στην Ελλάδα, διάβασε ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για αναγνώριση ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, το οποίο εγκρίθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι νέοι έχουμε επιλογή: Να κάψουμε τα αντιλαϊκά τους σενάρια, δυναμώνοντας το ΚΚΕ (2019-05-23 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ανάγκες για σύγχρονη σχολική στέγη (2012-11-24 00:00:00.0)
Δράση ενάντια στα χαράτσια (2011-10-28 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τους εργαζόμενους στον ΟΣΚ (2011-10-08 00:00:00.0)
Ομόφωνη απόφαση για επιστροφή των χαρατσιών της έκτακτης εισφοράς (2011-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ