Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Υποκρισία και αποπροσανατολισμός του λαού

Εδώ και ενάμιση χρόνο εκκρεμεί η συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης

Οι βουλευτές του ΚΚΕ παλεύουν μαζί με τον λαό για την απόκρουση της επίθεσης που δέχεται από την πολιτική του κεφαλαίου, για την οργάνωση της αντεπίθεσης
Οι βουλευτές του ΚΚΕ παλεύουν μαζί με τον λαό για την απόκρουση της επίθεσης που δέχεται από την πολιτική του κεφαλαίου, για την οργάνωση της αντεπίθεσης
Με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εκκρεμεί εδώ και ενάμιση χρόνο (!) στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ από τις 3/5/2010, για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Αυτό και μόνο είναι στοιχείο αρκετό για να αποδείξει τον υποκριτικό χαρακτήρα της συζήτησης που αναθερμαίνουν συχνά - πυκνά οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων για τα προνόμια των βουλευτών, αλλά και τη σκοπιμότητα που υποκρύπτει, σε ό,τι αφορά την προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν το λαό για τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και τη δεδομένη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος.

Καθόλου τυχαία, η ίδια συζήτηση επαναλαμβάνεται αυτές τις μέρες που ο λαός καλείται να πληρώσει αλλεπάλληλα χαράτσια για το κεφάλαιο. Βουλευτές, κύρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με αφορμή και τη δήλωση του Ηλ. Μόσιαλου σε τηλεοπτικό κανάλι ότι ο ίδιος δεν απολαμβάνει τα βουλευτικά προνόμια, υπερασπίζονται τις περικοπές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στις βουλευτικές αποζημιώσεις και σε άλλες παροχές, σε μια προσπάθεια να πείσουν το λαό ότι όλοι πληρώνουν τις συνέπειες της κρίσης, όταν οι νόμοι που ψηφίζουν και η πολιτική που στηρίζουν είναι αυτά που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, για να σωθεί το κεφάλαιο.

Με αφορμή τις δηλώσεις Μόσιαλου και το επεισόδιο στη Βουλή με συναδέλφους του από το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Βουλής εξέδωσε την περασμένη βδομάδα ανακοίνωση, με την ανασκόπηση όλων των περικοπών που έχουν γίνει από πέρυσι στις αποζημιώσεις και στις άλλες βουλευτικές παροχές. Ακολούθησε μπαράζ δηλώσεων στα ΜΜΕ από εκπροσώπους κύρια του δικομματισμού, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν το λαό από την ουσία της πολιτικής που υπηρετούν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαππας τάχθηκε το Σάββατο (ΒΗΜΑ 99,5) υπέρ της περαιτέρω μείωσης των οικονομικών απολαβών των βουλευτών, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, είπε σε συνέντευξή του ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να μην αμείβονται οι βουλευτές από τις επιτροπές. Ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο, ο ίδιος και οι 4 βουλευτές του κόμματός του, θα παραιτηθούν των απολαβών τους από τις επιτροπές και πως θα καταθέσει πρόταση, ώστε η κίνηση αυτή να κατοχυρωθεί νομοθετικά για όλους τους βουλευτές. Πλειοδοτώντας στα παραπάνω, η βουλευτής της ΝΔ Φ. Πιπιλή δήλωσε πως θα ζητήσει να καταργηθεί η διάθεση αυτοκινήτων για βουλευτές και δημόσιους λειτουργούς.

Οι προτάσεις του Κόμματος

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που οι βουλευτές του καταβάλλουν όλο το μισθό τους στο Κόμμα και αμείβονται από αυτό σαν επαγγελματικά στελέχη. Είναι, επίσης, το μόνο κόμμα που έγκαιρα είχε ζητήσει μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ή σε άλλες δραστηριότητες του Κοινοβουλίου, δεδομένου ότι η συμμετοχή αυτή δε συνιστά υπερωριακή απασχόληση, αλλά είναι μέσα στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του βουλευτή.

Σε ό,τι αφορά τη βουλευτική σύνταξη, με την πρόταση νόμου που κατέθεσε, το ΚΚΕ ζητάει να καταργηθεί και ο χρόνος βουλευτικής θητείας να λογίζεται χρόνος πραγματικής ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο κάθε βουλευτής πριν την εκλογή του. Ως προς το ύψος της σύνταξης, τα όρια συνταξιοδότησης καθώς και τις λοιπές διατάξεις, το ΚΚΕ ζητάει να ισχύουν οι κοινές διατάξεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση χρυσώνει το χάπι του νέου μνημονίου(2015-08-12 00:00:00.0)
Να καταργηθούν τα προνόμια βουλευτών και άλλων αιρετών(2012-12-15 00:00:00.0)
Για τις απολαβές των βουλευτών(2011-09-27 00:00:00.0)
Δικομματική πρόκληση για τις αποδοχές των βουλευτών(1997-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ