Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Εικαστικά
Ατομικές εκθέσεις

Εργο του Θ. Παναγιώτου
Εργο του Θ. Παναγιώτου
Εως τις 28 του Φλεβάρη στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 51), παρουσιάζεται έκθεση έργων του Γιάννη Μίχα με τίτλο «Αρμονικές χαράξεις». Εκτίθενται 65 συνολικά έργα του καλλιτέχνη, αντιπροσωπευτικές δημιουργίες της τριαντάχρονης εικαστικής του πορείας.

  • Στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7) φιλοξενείται η καινούρια δουλιά του ζωγράφου Θανάση Παναγιώτου. Με μία αφήγηση καρέ - καρέ, κινηματογραφικά (με έργα διαστάσεων 45Χ45 εκ.), ο καλλιτέχνης μας τοποθετεί μέσα στο χώρο των έργων του και ταξιδεύουμε μαζί του. Ενα κορίτσι αφήνοντας το χώρο της υπαίθρου (τον οποίο μας αφηγήθηκε στην προηγούμενη ατομική του έκθεση, το 1996), μπαίνει μέσα στο αστικό τοπίο, όπου περιπλανάται, για να το εγκαταλείψει, προκειμένου να έρθει και πάλι στη φύση. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23/2.
  • Συνεχίζεται με επιτυχία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πειραιά (2ας Μεραρχίας 36, Πασαλιμάνι), έκθεση έργων του Απόστολου Κούστα. Πρόκειται για μία αναδρομική παρουσίαση των τελευταίων δέκα ετών της δουλιάς του. Οι γκραβούρες του Απ. Κούστα συναντώνται στο σημείο επαφής του παραστατικού και του αφηρημένου, του υλιστικού και του μεταφυσικού και εξερευνούν καινούρια εδάφη που έχουν ταυτόχρονα τις ρίζες τους στην παράδοση. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 του Φλεβάρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ