Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Εικαστικά
Σημαντικές καλλιτεχνικές εκφράσεις

Εργο του Ν. Χουλιαρά
Εργο του Ν. Χουλιαρά
Πρόσφατες και παλαιότερες ζωγραφιές δείχνει από τις 15/2 στην γκαλερί «Νέες Μορφές», ο πολυπράγμων καλλιτέχνης Νίκος Χουλιαράς, που μέσα από τη μουσική, τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική, προσεγγίζει τις αισθήσεις μας. «Σαν αρχαίος γεωγράφος», όπως λέει ο ίδιος, «που ταξιδεύει ιδίοις εξόδοις στους σκοτεινούς ποταμούς του καιρού». Αυτόν λοιπόν το χάρτη της προσωπικής γεωγραφίας, φιγούρες κωμικές ή καταχθόνιες, συνθέτουν τα χρωματιστά σχέδια της έκθεσης και σχηματίζουν ένα δρόμο που αλλάζει συνεχώς προοπτική και οδηγεί σε ένα σκηνικό αντίγραφο του αληθινού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 του Μάρτη.

Η πρώτη ατομική έκθεση έργων της ζωγράφου Λίας Μπλιούμη εγκαινιάζεται στις 6 του Φλεβάρη (8μμ) στην γκαλερί «Αδάμ» (Νεοφ. Βάμβα 5). Τα έργα της είναι μικρών και μεγάλων διαστάσεων και τα χαρακτηρίζει η ιδιόμορφη μεικτή τεχνική τους. Η ζωγράφος διαλέγει ως μέσο έκφρασής της τη διάχυση του χρώματος, την παραμόρφωση της φιγούρας, την ελαστικότητα και διαφάνεια του υγρού στοιχείου. Η ιστορικός τέχνης Ντόρα Ηλιοπούλου - Ρογκάν γράφει στον κατάλογο της έκθεσης: «Μαγικό στην κυριολεξία το χρώμα στη ζωγραφική της Λ. Μπλιούμη, μας συνεπαίρνει. Ατμοσφαιρική διαφάνεια, καθώς και χρωματιστά μελάνια είναι ενορχηστρωμένα μέσα από έναν αέναο ρυθμό». Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 1η του Μάρτη.

Στις 9 του Φλεβάρη (8μμ) εγκαινιάζεται στην γκαλερί «ATHENA» (Μνησικλέους 7β, Πλάκα), έκθεση έργων ζωγραφικής της Αλίκης Γεροντούδη.

Εκθεση έργων ζωγραφικής του Κυριάκου Κατζουράκη εγκαινιάζεται στις 6 του Φλεβάρη στην αίθουσα τέχνης «έκφραση» στη Γλυφάδα (Μεταξά και Φοίβης 11). Στη ζωγραφική του καλλιτέχνη κυριαρχεί, σχεδόν πάντα, ο άνθρωπος. Ο τίτλος της έκθεσης «Targets» μας παραπέμπει σε καταστάσεις και εικόνες δύσκολες, σκληρές, φορτισμένες από γεγονότα βίαια και τραγικά, που όμως είναι αληθινά και τα βιώνουμε διαρκώς. Ο Κ. Κατζουράκης, ευαισθητοποιημένος από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, παρουσιάζει σ' αυτή την τελευταία δουλιά φιγούρες και πρόσωπα σε στιγμές καθημερινές της σημερινής πραγματικότητας. Τα περισσότερα έργα είναι καμωμένα πάνω σε ξύλο με την παλιά γοητευτική μέθοδο της εγκαυστικής, μια τεχνική που λίγοι ζωγράφοι χρησιμοποιούν στις μέρες μας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ