Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μικρομηκάς... «άνεμος» στην Πετρούπολη

Από το εξαίρετο θεματολογικά και αισθητικά «Ψυχοσάββατο» του Γ. Σκεύα
Από το εξαίρετο θεματολογικά και αισθητικά «Ψυχοσάββατο» του Γ. Σκεύα
Στις 6 και 7 του Φλεβάρη η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Πετρούπολης θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, με την προβολή 14 ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, οι οποίες βραβεύτηκαν στην 23η διοργάνωση του θεσμού. Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα του χειμερινού Δημοτικού Κινηματογράφου στο Πνευματικό Κέντρο της Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας και Αθ. Διάκου). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στις 6/2 οι προβολές ξεκινούν στις 8 μμ με τις ταινίες: «Ενας λαμπερός ήλιος» του Βασίλη Λουλέ, «Φωταγωγός» του Γιάννη Βεσλεμέ, «Καυτός ορίζοντας» του Αντώνη Σαμουράκη, «Ψυχοσάββατο» του Γιώργου Σκεύα, «Monday» της Στέλλας Καβαδάτου, «Η κυρία των σκύλων» της Εύης Καραμπάτσου, «Gohbi and God» του Βαγγέλη Μαδεράκη. Την επομένη θα προβληθούν οι ταινίες: «Ελα να σου πω» της Κατερίνας Φιλιώτου, «Merry Kitschmas» του Ηλία Δημητρίου, «Peaceville+» του Γιώργου Πιττάκη, «Φλεγόμενη Στάλλα» του Λευτέρη Χαρίτου, «Τα μάτια που τρώνε» του Σύλλα Τζουμέρκα, «Πάντα χθες βράδυ» της Νάνσυ Μπινιαδάκη, «Ο βετεράνος» του Βασίλη Δούβλη.

Των προβολών θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές των ταινιών και με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας, Αντώνη Παπαδόπουλο.

Εξάλλου, η Κινηματογραφική Λέσχη της Πετρούπολης προγραμματίζει για τις 19/2 ένα κινηματογραφικό ταξίδι στο παρελθόν, με την προβολή επιλεγμένων ταινιών, από τις πρώτες που παίχτηκαν σε ελληνικές αίθουσες ανάμεσα στο 1891 και το 1903. Παράλληλα, ο Νίκος Θεοδοσίου θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Στα παλιά τα σινεμά», ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με σκηνοθέτες, πανεπιστημιακούς και συγγραφείς για το κινηματογραφικό πέρασμα στον άλλο αιώνα.

Για το Μάρτη, η λέσχη προγραμματίζει αφιέρωμα στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Φ. Κουτσαφτή, «Αγέλαστος Πέτρα» και παράλληλη συζήτηση για τις σύγχρονες πόλεις και ιδιαίτερα για το οικιστικό συγκρότημα της Δ. Αττικής, με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί εγκαίρως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ