Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκλεισε η Δημόσια Βιβλιοθήκη Δράμας

Εκλεισε επ' αόριστον η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Δράμας, επειδή η μοναδική υπάλληλός της συνταξιοδοτήθηκε και το υπουργείο Παιδείας δεν επιτρέπει στο δήμο να προχωρήσει σε νέα πρόσληψη!!!

Ο δήμαρχος της πόλης, Μαργαρίτης Τζίμας, σε επιστολή του προς το Τμήμα Βιβλιοθηκών του υπουργείου Παιδείας σημειώνει πως εκτός από το ότι «ο δανεισμός βιβλίων από τη νεολαία και το λαό της Δράμας είναι πλέον αδύνατος», η βιβλιοθήκη επιτελούσε και ευρύτερο κοινωνικό έργο, αφού αποτελούσε μια εναλλακτική, ποιοτική πρόταση προς τους νέους, σε σχέση με τα κακόφημα στέκια της πόλης. «Η ενέργεια αυτή των αρμοδίων του υπουργείου Παιδείας να μην προσληφθεί αναπληρώτρια υπάλληλος θέτει υπό αμφισβήτηση την παραπέρα ύπαρξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, που λειτουργούσε απρόσκοπτα επί δεκαετίες», επισημαίνεται στην επιστολή. Η βιβλιοθήκη είναι δημόσια από το 1953 και αριθμεί τουλάχιστον 30.000 τόμους, ενώ αρχειοθετεί 40 τίτλους περιοδικών.

Αν και το φαινόμενο του κλεισίματος δημόσιων βιβλιοθηκών και μάλιστα σε χωριά, όπου οι δυνατότητες ποιοτικής ψυχαγωγίας είναι ανύπαρκτες, λόγω συνταξιοδότησης των υπαλλήλων δεν είναι καινούριο, ωστόσο το κλείσιμο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Δράμας αποκτά μια νέα, αποκαλυπτική διάσταση, στο φόντο μάλιστα των ανέξοδων εξαγγελιών περί της «Πολιτιστικής Ολυμπιάδας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ