Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νέα συγκέντρωση εργαζομένων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις, ενάντια στη συρρίκνωση και υποβάθμιση του νοσοκομείου, ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία και τα χαράτσια της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουν ότι το προτεινόμενο σχέδιο αναμόρφωσης του οργανισμού, οδηγεί σε περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου ψυχιατρείου, στο κλείσιμο δεκάδων νοσοκομειακών κλινών οξείας και παρατεινόμενης νοσηλείας, στη μετατροπή του μόνιμου προσωπικού του ΨΝΘ σε μεταφερόμενο θίασο για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και θέτει σε ευθεία αμφισβήτηση το εργασιακό μέλλον τόσο μονίμων όσο και δεκάδων συμβασιούχων (ορισμένου και αορίστου χρόνου) που επί χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι και μέσα από τη χτεσινή συγκέντρωση, ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα διεκδικώντας: Την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων τους και τη συμπερίληψή τους στο νέο οργανισμό. Την ένταξη στο νέο οργανισμό του ΨΝΘ όλων των δομών που δημιουργήθηκαν μετά το 1985, με αντίστοιχη πρόβλεψη στελέχωσής τους. Την πρόβλεψη στο νέο οργανισμό, όχι μόνο κλινών ενδονοσοκομειακής νοσηλείας, αλλά και θέσεων θεραπείας, οι οποίες μάλιστα θα αθροίζονται στο συνολικό αριθμό κλινών του νοσοκομείου. Επίσης, διεκδικούν την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς και όλων των χαρατσιών της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ