Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιταχύνονται οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ

Eurokinissi

Επιταχύνονται οι εξελίξεις που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Είναι ενδεικτικές οι παρακάτω εξελίξεις:

-- Την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη - και μετά από απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων - το 55,19% του μετοχικού κεφαλαίου της ΛΑΡΚΟ εντάχθηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, κάτι που σημαίνει ξεπούλημα με γοργούς ρυθμούς.

-- Προχωρά με ταχύτερους χρόνους στη «συμμόρφωση» της εταιρείας με την περιβαλλοντική νομοθεσία, η οποία θα γίνει «σε συγκεκριμένο και ρεαλιστικό χρονικό διάστημα, που δε θίγει τη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ».

-- Με ανακοίνωσή της η ΛΑΡΚΟ, διευκρινίζει - προφανώς προς τους επίδοξους επενδυτές - ότι «συνεχίζει τη λειτουργία της σήμερα χωρίς εκκρεμείς οφειλές προς το δημόσιο», απαντώντας στη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών της λίστας των νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Με ανακοίνωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Τ. Χρονάς, Σ. Ντούρου και Γ. Γκικόπουλος, τονίζουν πως αυτά τα γεγονότα «με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αποδεικνύουν πως επίκεινται άμεσα εξελίξεις στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης. Είναι ολοφάνερο πως όλα αυτά που γίνονται είναι μεθοδευμένα για να διευκολύνουν τον αγοραστή και τους σχεδιασμούς του».

Και συνεχίζει: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Στερεάς απευθύνεται στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στο λαό της περιοχής για να τους ευαισθητοποιήσει και για να συμβάλει στην κινητοποίησή τους. Τους καλεί να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να παλέψουν για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εκχωρούν στο μεγάλο κεφάλαιο λαϊκή περιουσία. Σε αυτές τις πολιτικές πρέπει να αντισταθούμε αποφασιστικά και συντονισμένα. Ολοι στον κοινό αγώνα για τη ζωή των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ