Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Προκλητική καταδικαστική απόφαση

Η βιομηχανία δικαστικών διώξεων που έχει στηθεί με ξεκάθαρο το στόχο να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση, χτες συνεχίστηκε με την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμία αιτιολογία, το α' μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά σε βάρος του προέδρου και του πρώην γραμματέα του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρη Πουλικόγιαννη και Κώστα Φάκαρου αντίστοιχα! Μάλιστα, η εισαγγελέας του δικαστηρίου καταφέρθηκε στην αγόρευσή της ανοιχτά και απροκάλυπτα εναντίον του ΠΑΜΕ, αλλά και των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ!

Οι δύο συνδικαλιστές καταδικάστηκαν σε 4μηνη φυλάκιση (άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι) με τις ανυπόστατες κατηγορίες της εξύβρισης και απειλής του επιχειρηματία του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού, Σκούφος, επειδή οι δύο συνδικαλιστές μαζί με δεκάδες ακόμα εργαζόμενους, στις 5 Φλεβάρη του 2006, περιφρουρούσαν όπως όφειλαν την απεργία του Συνδικάτου για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι χτες για τους δύο συνδικαλιστές είχαν στηθεί συνολικά στα δικαστήρια του Πειραιά 3 απανωτές δίκες! Οι δύο αναβλήθηκαν λόγω ωραρίου.

Οσον αφορά τη στάση της εισαγγελέα και του προέδρου του δικαστηρίου αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι η εισαγγελέας παρά το γεγονός ότι οι μάρτυρες του εργοδότη ήταν συγγενείς του και έπεσαν σε απανωτές αντιφάσεις, στην αγόρευσή της αποδέχτηκε τις καταθέσεις τους προσθέτοντας μάλιστα ότι γνωρίζει πώς ενεργεί το ΠΑΜΕ στις απεργίες, ότι έχει δει ανάλογες ενέργειες να γίνονται στις απεργίες στο λιμάνι από τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ (!) επομένως, όπως ανέφερε «γιατί να μην έγινε έτσι και τώρα»! Ενώ ο πρόεδρος χωρίς να αιτιολογήσει αποφάνθηκε: «Ενοχοι»!

Ο Σ. Πουλικόγιαννης σε δήλωσή του ανέφερε ότι η χτεσινή δίκη είναι μέρος της επίθεσης που έχει εξαπολυθεί εδώ και καιρό από τους εργοδότες την κυβέρνηση, την ΝΔ, «στην οποία συμμετέχουν απροκάλυπτα ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΝΑΡ/ ΑΝΤΑΡΣΥΑ με σκοπό, να μετατρέψουν τα συνδικάτα μας από πρότυπα οργάνωσης της ταξικής πάλης με γνώμονα τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, σε εργαλεία κοινωνικού διαλόγου, ταξικής συναίνεσης και προώθησης των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών της αστικής τάξης.

Οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ, ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να φτιάξουν αντισύνδεσμο χρηματοδοτούμενοι από τον σκληρό πυρήνα των εργοδοτών. Ολες μαζί οι παραπάνω δυνάμεις στη συνέχεια προσπάθησαν να πάρουν την πλειοψηφία του Συνδικάτου τρώγοντας πάλι τα μούτρα τους. Ενώ στηρίζουν τη βιομηχανία μηνύσεων των εργοδοτών με σκοπό την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την οικονομική και ψυχολογική πίεση. Είναι ολοφάνερο, από τη στάση της εισαγγελέα και του προέδρου του δικαστηρίου ότι ήταν καθαρά απόφαση για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των ταξικών συνδικάτων. Εμείς δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αγώνες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στη χώρα μας και η προετοιμασία για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης μέχρι την τελική νίκη θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Τέτοιες αποφάσεις μας κάνουν πιο δυνατούς και αποδεικνύουν το δίκιο του αγώνα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ