Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δυναμική παρέμβαση στο ΔΣΑ

Τρεις αστυνομικοί έκαναν χτες την εμφάνισή τους στα γραφεία του ΔΣΑ λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου. Χρειάστηκε η άμεση παρέμβαση του Αγγ. Βρεττού, μέλους του ΔΣ του ΔΣΑ και επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων», ο οποίος έθεσε το θέμα και στον πρόεδρο του ΔΣΑ Γ. Αδαμόπουλο και στη συνέχεια οι δύο άνδρες ζήτησαν να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου.

Το γεγονός καταδίκασε ο Αγ. Βρεττός, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ και επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣΑ και ζήτησε και από το σύλλογο να καταδικάσει αυτή την ενέργεια της αστυνομίας. Στο μεταξύ, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που οργανώνει αυτή τη βδομάδα η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» ενάντια στα χαράτσια, χτες πραγματοποίησε μια δυναμική και μαζική παρέμβαση στο ΔΣΑ, ζητώντας την κήρυξη απεργίας στις 5 και 19 Οκτώβρη, αλλά και διεκδικώντας την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των φοροχαρατσιών με όρους μαζικού κινήματος.

Ο Αγ. Βρεττός ζήτησε από το ΔΣΑ να συμπορευτεί με τους άλλους εργαζόμενους και κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους σε πλατιά συσπείρωση και μαζική και οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.

Τελικά, το ΔΣ του ΔΣΑ αποφάσισε αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους αύριο, στις 5 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ