Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παρέμβαση για τη διακοπή ρεύματος σε άνεργο

Από παλιότερη κινητοποίηση στη ΔΕΗ
Από παλιότερη κινητοποίηση στη ΔΕΗ
Την ανάλγητη, βάρβαρη κυβερνητική πολιτική, που φτάνει στο σημείο να κόβει το ρεύμα σε άνεργο οικοδόμο, πολύτεκνο με έξι παιδιά, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ.

«Η ζωή της εργατικής οικογένειας γίνεται καθημερινά κόλαση. Τα φορομπηχτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τρόικα και τ' άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας (ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Μπακογιάννη) δεν αφήνουν κανέναν στο απυρόβλητο», τονίζεται εξαρχής στην ανακοίνωση.

Και επισημαίνεται: «Στη ΔΕΗ καθημερινό είναι το φαινόμενο της διακοπής ηλεκτροδότησης των σπιτιών και των καταστημάτων, είτε λόγω αδυναμίας πληρωμής της κατανάλωσης είτε για να αποφύγει ο κόσμος το φορολογικό χαράτσι, που επιβάλει η κυβέρνηση.

Στις 27/9/2011 πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε άνεργο οικοδόμο, πατέρα 6 παιδιών, ο οποίος αδυνατούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς. Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για τη διαβίωση κάθε ανθρώπου και δε νοείται να το στερείται κανείς!».

Για να καταλήξει: «Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τη ΔΕΗ σε ανώνυμη εταιρεία, προς πώληση, εξαφανίζοντας τον κοινωνικό της χαρακτήρα, με στόχο μόνο την εξασφάλιση της αύξησης της κερδοφορίας των μετόχων της. Η αναλγησία της διοίκησης της ΔΕΗ μπροστά στη διασφάλιση των συμφερόντων της έφτασε μέχρι να καλέσει την αστυνομία, για να αντιμετωπίσει την πολιτική διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ ενάντια στο κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος στον άνεργο οικοδόμο.

Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό της διοίκησης της ΔΕΗ, δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό λαϊκό φρόνημα και καλεί τους εργαζομένους της ΔΕΗ και τους εργολάβους, που προσλαμβάνει η ΔΕΗ να μη γίνονται ιμάντας υλοποίησης των άγριων αντιλαϊκών μέτρων ενάντια στα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά να μη φοβηθούν να σηκώσουν το κεφάλι και να σταθούν αλληλέγγυοι μ' όλους τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ