Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Τρομοκρατικές απολύσεις στην ΕΨΑΜΥ

Στην τρομοκρατική απόλυση δύο εργαζομένων, μιας κοινωνικής λειτουργού και μιας γενικών καθηκόντων, προχώρησε η εργοδοσία της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής - Κινητικής Αποκατάστασης και Μέριμνας Υγείας (ΕΨΑΜΥ), επειδή αρνήθηκαν τη μείωση του μισθού που επιβάλλεται. Η ΕΨΑΜΥ είναι ένα λεγόμενο «μη κερδοσκοπικό σωματείο» με δύο προστατευμένα οικοτροφεία, στον Ασπρόπυργο και στην οδό Μάρνη, καθώς και ένα πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης.

Στις 13 Σεπτέμβρη το ΔΣ της Εταιρείας έθεσε τον εκβιασμό στους περίπου 35 εργαζόμενους ότι ή θα δεχτούν μείωση κατά 10% του μισθού τους ή θα γίνουν απολύσεις, αφού μειώνεται η κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν. Οι δύο εργαζόμενες ξεκαθάρισαν πως δε θα δεχτούν τη μείωση του μισθού τους, ο οποίος ήδη κινείται στα όρια των ΣΣΕ. Μετά από δύο μέρες η εργοδοσία τις απέλυσε. «Οι μισθοί όλων των ειδικοτήτων κυμαίνονται 800-1.000 ευρώ. Εγώ δουλεύω και νύχτες και Κυριακές και παίρνω περίπου 950 ευρώ. Στο μεταξύ είμαστε απλήρωτοι από τον Αύγουστο και το επίδομα αδείας κι ωστόσο βρήκαν αμέσως τα λεφτά για τις αποζημιώσεις μας. Μάλιστα, τη στιγμή που το προσωπικό ίσα - ίσα εξασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών, μας απέλυσαν, επειδή "σηκώσαμε κεφάλι"», σημειώνει στον «Ρ» η Σοφία Σέρφου, απολυμένη κοινωνική λειτουργός.

Μάλιστα, η κατά τα άλλα «μη κερδοσκοπική» εταιρεία, πατώντας στο φόβο της απόλυσης, έβαλε τους εργαζόμενους να υπογράψουν χαρτί ότι λειτουργούν «με γνώμονα το συμφέρον των ενοίκων» και γι' αυτό δέχονται μείωση του μισθού τους! Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που υποστηρίζει ότι η «ανάπτυξη του Εθελοντισμού στις μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης είναι δείγμα της ευαισθητοποίησης των πολιτών» και καλεί εθελοντές σε τομείς όπως εκπαίδευση, δεξιότητες διαβίωσης, δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, ακόμα και σε ερευνητικές δραστηριότητες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ