Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Συνέχιση μεθοδεύσεων κατά του Δ. Χριστόφια

ΛΕΥΚΩΣΙΑ._

Κλείνει το ζήτημα της άρσης της ασυλίας του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια - με αφορμή την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί - ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, ενώ συνεχίζονται οι επιθέσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ζητούν παραίτηση του προέδρου και κυβέρνηση «κοινής αποδοχής». Ο Π. Κληρίδης σε δήλωσή του σημείωσε ότι «δεν υφίστανται ποινικά αδικήματα, που να μπορούν να χαρακτηριστούν ως ατιμωτικής ή ηθικής αισχρότητας και να δικαιολογούν την υποβολή αιτήματος για άρση της ασυλίας του Προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο».

Παράλληλα μετά την τοποθέτηση του ΔΗΚΟ περί «ανάγκης αναβολής» της συνάντησης της Νέας Υόρκης τον Οκτώβρη, των δύο ηγετών με το γγ του ΟΗΕ, αναφορικά με το Κυπριακό, ανάλογη δήλωση κάνει και η ΕΔΕΚ.

Ο ίδιος ο Κύπριος Πρόεδρος, στον απόηχο των κατηγοριών εναντίον του ζήτησε από όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν έχει την εντολή που ο ίδιος πήρε από το λαό, πριν τη λήξη της θητείας του οποιουδήποτε Προέδρου.

Συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στο κλίμα πολιτικής έντασης που διαμορφώνεται, ο ΔΗΣΥ χθες πραγματοποίησε συνάντηση με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκοκυπριακό Κόμμα, διακηρύσσοντας την αποφασιστικότητα και ανάγκη για λύση του Κυπριακού το «συντομότερο δυνατό»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ