Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΓΑ - ΟΠΕΚΕΠΕ
Παρακρατούν παράνομα τις εισφορές

Αποψη από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Αποψη από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Την παράνομη παρακράτηση των τσουχτερών ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ, βάζοντας χέρι στις επιδοτήσεις των αγροτών, εν αγνοία τους, μεθοδεύει η κυβέρνηση, με τη συνδρομή του ΟΠΕΚΕΠΕ και των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η άθλια κυβερνητική μεθόδευση διαπιστώθηκε όταν αγρότες, οι οποίοι, αρνούμενοι να πληρώσουν το χαράτσι, δεν είχαν υπογράψει τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις προς την ΑΤΕ, είδαν έκπληκτοι ότι στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ υπήρχε καταχωρημένη η «εντολή» για την αυτόματη παρακράτησή του όταν μπουν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς τους.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης «ν' αρπάξει» με παράνομο τρόπο το χαράτσι, έρχεται ως συνέχεια της ψήφισης του εκτρωματικού νόμου για τον ΕΛΓΑ, μέσω του οποίου επιβλήθηκαν οι τσουχτερές αυξήσεις στα ασφάλιστρα, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο.

Στη νέα κυβερνητική επίθεση άμεση ήταν η αντίδραση των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Χτες το πρωί εκπρόσωποι των τριών Ομοσπονδιών μαζί με αγρότες της περιοχής πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στη Λάρισα, απαιτώντας να σταματήσουν τώρα αυτές οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Εκεί συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθ. Βαλιώτη, ο οποίος, μετά και από επικοινωνία που είχε με αρμόδιους στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, επιβεβαίωσε ότι στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ καταχωρήθηκαν τα σχετικά στοιχεία των αγροτών που δεν υπέγραψαν τις εκβιαστικές εξουσιοδοτήσεις.

Μιλώντας στη συνάντηση ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία παρακράτηση από τις επιδοτήσεις και οι μικρομεσαίοι αγρότες θα δώσουν αγωνιστική απάντηση, απαιτώντας, ταυτόχρονα, κρατικό ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, κάλυψη της παραγωγής και του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου από όλα τα φυσικά αίτια και νόσους, με αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς.

Στην αναγκαιότητα οργανωμένης άρνησης πληρωμής των χαρατσιών αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, το περασμένο Σάββατο, ο Ρ. Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. «Χρειάζεται οργανωμένα - τόνισε - μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Λαϊκές Επιτροπές στα χωριά οι αγρότες όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα να προχωρήσουν σε οργανωμένη αντίσταση και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους στη ζωή, να είναι αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο. Αυτό προϋποθέτει τη μαζική συμμετοχή στους Αγροτικούς Συλλόγους, το δυνάμωμα της λειτουργίας και δράσης τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ