Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Σύσκεψη - φιέστα για την αναθεώρηση της ΚΑΠ

Το ΚΚΕ αρνήθηκε να πάρει μέρος τονίζοντας την κάθετη αντίθεσή του για την ΕΕ και την ΚΑΠ

Μια σύσκεψη - φιέστα και αποδοχής των αρνητικών προτάσεων της Κομισιόν για την αναθεώρηση της ΚΑΠ την περίοδο 2014-2020 -οι οποίες θα ανακοινωθούν επίσημα αύριο- διοργάνωσε χτες το απόγευμα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στη σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι διοικήσεις των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και ΠΕΝΑ και οι υπεύθυνοι των αγροτικών τμημάτων των κομμάτων.

Το ΚΚΕ αρνήθηκε να πάρει μέρος στη σύσκεψη και η υπεύθυνη Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, απέστειλε επιστολή στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Σχετικά με την πρόσκληση για συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τη νέα ΚΑΠ, σας ενημερώνουμε ότι το ΚKE δεν θα πάρει μέρος.

Οπως γνωρίζετε, η αντίθεση του ΚKE για την ΕΕ και την ΚΑΠ είναι κάθετη. Τα ίδια τα αποτελέσματα, τα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς, που κάθε μέρα χειροτερεύουν, μας έχουν δικαιώσει. Τα προβλήματα αυτά θα ενταθούν με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, δημιουργώντας ακόμα περισσότερη φτώχεια, απόγνωση και καταστροφή στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους και καμιά βελτίωση δεν επιδέχεται, όσες συναντήσεις και αν προκαλέσετε.

Η μόνη λύση είναι η ανατροπή αυτής της σκληρής πολιτικής από το λαό, για να επιβάλλει αγροτική ανάπτυξη που θα ικανοποιεί τις διατροφικές και άλλες λαϊκές ανάγκες και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων και επιχειρηματικών ομίλων, που προωθούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ