Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Μπλόκο στην ΕΒΖ

Αγωνιστικό μπλόκο έξω από το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, έστησαν χτες το πρωί συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού και οι εναπομείναντες εργαζόμενοί του, για να μην υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης και της διοίκησης της επιχείρησης για αποξήλωση των μηχανημάτων. Περιφρουρώντας το εργοστάσιο, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι εμπόδισαν τελικά την αποξήλωση των μηχανημάτων, κάτι, που όπως κατήγγειλαν θα σημάνει την ταφόπλακα σε κάθε προοπτική επαναλειτουργίας του εργοστασίου ως παραγωγική μονάδα.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ επισημαίνουν ότι «με την απόφαση αυτή της κυβέρνησης, αποκαλύπτεται η κοροϊδία ότι ενδιαφέρεται τάχα για την ανάπτυξη και μάλιστα του αγροτοδιατροφικού τομέα». Και υπογραμμίζουν: «Το μόνο που την ενδιαφέρει, όπως και την προηγούμενη της ΝΔ που έκλεισε το εργοστάσιο, είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ΕΚΝΛ και το ΠΑΜΕ, παλεύουν να μην ξηλωθεί ο εξοπλισμός του εργοστασίου και να επαναλειτουργήσει ως κρατική μονάδα και να διασφαλιστεί η εργασία όλων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ