Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ
Σήμερα η εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ

Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, συνδιοργανώνει με την Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, σήμερα Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλώνης.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια της Αντίστασης, από το μουσικό συγκρότημα του Στέφανου Ψαραδάκου, ενώ κείμενα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Βασίλης Κολοβός και Λίλα Καφαντάρη.

Η ιδρυτική σύσκεψη του ΕΑΜ έγινε στις 27 Σεπτέμβρη του 1941 με τη συμμετοχή του ΚΚΕ, του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΚΕ), του κόμματος Ενωση Λαϊκής Δημοκρατίας (ΕΛΔ) και του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΕ). Ψυχή, καθοδηγητής και κύριος αιμοδότης του ΕΑΜ ήταν το ΚΚΕ, που αν και βαριά πληγωμένο από τις διώξεις της μεταξικής δικτατορίας βρήκε τη δύναμη να σαλπίσει προσκλητήριο λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης και να διαμορφώσει με τη δράση του τους όρους για να υψωθεί, για να πάρει σάρκα και οστά η λαϊκή αντίσταση.

Το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ αποτελούν τα μεγαλύτερα και λαμπρότερα κατορθώματα του λαϊκού - εργατικού κινήματος και παρακαταθήκη του αγώνα του ΔΣΕ. Αποτέλεσαν και αποτελούν ορόσημο και απόδειξη ότι τη μεγάλη επαναστατική και πρωτοπόρα δύναμη του καιρού μας αποτελεί η εργατική τάξη και το επαναστατικό κόμμα της. Ο ανυπέρβλητος μαζικός λαϊκός ηρωισμός, η τεράστια προσφορά στις μετέπειτα κατακτήσεις, όπως και τα λάθη που δυσκόλεψαν αυτόν τον ηρωικό λαϊκό αγώνα να φτάσει στην τελική νίκη, με την κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, αποτελούν σήμερα πηγή έμπνευσης, διδαχής και συμπερασμάτων.

Το ΚΚΕ, έχοντας βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από τις εποποιίες και τα λάθη του λαϊκού και εργατικού κινήματος, από τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, αλλά και τα λάθη που οδήγησαν στην ανατροπή του, σαλπίζει σήμερα το δρόμο της λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας και αντεπίθεσης για τη λαϊκή εξουσία και την αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και νικηφόρα την άγρια ολομέτωπη επίθεση που δέχεται, από τα κόμματα και τις δυνάμεις του συστήματος, για να σωθεί από την καπιταλιστική βαρβαρότητα της κρίσης, της φτώχειας και των πολέμων.

Οι θυσίες του λαού στον αγώνα κατά των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, το σοσιαλισμό, μπορούν να διασφαλίσουν ότι ο λαός μας θα ζήσει καλύτερα, με σύγχρονα δικαιώματα. Ο λαός μπορεί, οργανωμένος, συνειδητοποιημένος για τη δική του εξουσία, να νικήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ