Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιλαϊκή επίθεση δίχως τέλος...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ παιγνίδι το... «φιδάκι» το ξέρετε; Κάπως έτσι φαίνεται το έχουν κάνει οι κυβερνώντες το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, εκεί που είσαι στο 2011 και πας στο 2012, πέφτει μια ζαριά στις διεθνείς χρηματαγορές, πέφτεις πάνω στο φίδι και πας στο 2004!

Στη συνέχεια περιμένεις την επόμενη ζαριά, που θα ρίξει ή Μέρκελ ή ο Σαρκοζί για να εντοπίσεις σε ...ποια χρονολογία θα βρεθείς. Στο 1995; Στο 1960; Στο 1930;

Πάντως, στα εργασιακά το έχουν αποφασίσει. Η ανάγκη για «ευελιξία της αγοράς» (όπως λέει και η τρόικα) δεν είναι συμβατή με αυτόν τον αιώνα, ούτε και με τον προηγούμενο. Κάπου στο... 1810 θέλουν να μας πάνε.

Μόνο που οι λαοί, και συγκεκριμένα ο ελληνικός, δεν αρέσκονται σε παιγνίδια με τη «μηχανή του χρόνου». Σύντομα, λοιπόν, οι υποστηρικτές των ευρωμονόδρομων πρέπει να διαπιστώσουν ότι ο χρόνος τους τελειώνει.

Και στη συνέχεια να φροντίσουμε να τους φάει μια και καλή το... μαύρο φίδι.

ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ είπε τον τελευταίο καιρό ο Ε. Βενιζέλος, οφείλουμε να προσέξουμε αυτό που είπε τη Δευτέρα το βράδυ στο ΜΕΓΚΑ. Οταν μιλάμε - δήλωσε - για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας οφείλουμε να το κάνουμε «στον πρώτο πληθυντικό».

Γιατί - λέει - όλοι λίγο - πολύ είμαστε φοροφυγάδες, κι έχουμε βάλει και εμείς το λιθαράκι μας στα προβλήματα που έχει ο τόπος. Αν βλέπετε καμία διαφορά αυτής της αντίληψης με το «όλοι μαζί τα φάγαμε» να μας το πείτε κι εμάς.

Μόνο που θα... δυσκολευτούμε να νιώσουμε τύψεις, όπως θέλει ο υπουργός και έγκριτος συνταγματολόγος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης...

Είναι πολύ παλιό το κόλπο της κυβέρνησης να φορτώνει ενοχές το λαό για να τον κάνει να ανέχεται τα... μέτρα της.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ