Κυριακή 9 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ποδόσφαιρο - Α' Εθνική
Δυσκολίες για τους πρωτοπόρους

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το δυνατό Αρη, ενώ ο ΟΦΗ δοκιμάζεται στον Πύργο

Θέση στην 11άδα διεκδικεί ο Νινιάδης, που διακρίνεται στη φωτογραφία με τον Πουρσανίδη
Θέση στην 11άδα διεκδικεί ο Νινιάδης, που διακρίνεται στη φωτογραφία με τον Πουρσανίδη
Με δυσκολίες ξεκινάει η χρονιά για τους πρωτοπόρους του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΟΦΗ κάνουν πρεμιέρα στο νέο χρόνο με δυνατά παιχνίδια.

Ο πρώτος της βαθμολογίας Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Αρη στο ΟΑΚΑ με σκοπό φυσικά τη νίκη που θα τον διατηρήσει στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας. Ο Αλμπέρτο Μπιγκόν επέστρεψε από την Ιταλία την Τετάρτη και παρά την ταλαιπωρία που υπέστη, λόγω της ίωσης, στρώθηκε αμέσως στη δουλιά. Τα άσχημα νέα για τον τραυματισμό του Χούτου σίγουρα επηρέασαν τον Ιταλό τεχνικό, που καταστρώνει πλέον καινούρια πλάνα. Οσον αφορά στον αγώνα με τον Αρη, θέση στην 11άδα διεκδικεί με αξιώσεις ο Ανδρέας Νινιάδης, κάτι που φάνηκε από τις προπονήσεις. Οσον αφορά στον τραυματισμό του Ανατολάκη, δεν εμπνέει ανησυχία και σίγουρα ο πάικτης θα τεθεί στη διάθεση του κόουτς των πρωταθλητών.

Στην αντίπερα όχθη ο Αρης θέλει στο ΟΑΚΑ να βάλει ένα τέλος στον κατήφορο των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων του τελευταίου καιρού. Η νέα ήττα από τον Ηρακλή και η απόσταση του ενός βαθμού που χωρίζει τον Αρη από την 5η της βαθμολογίας ΑΕΚ, δεν επιτρέπει άλλες απώλειες για τους Θεσσαλονικείς.

Στην ισχυρή έδρα του Πύργου θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο ΟΦΗ, όπου θα αντιμετωπίσει τον ανανεωμένο και ιδιαίτερα δυνατό φέτος Πανηλειακό. Η καθυστερημένη άφιξη του Λούκιτς (επρόκειτο να γυρίσει την Παρασκευή) από την πατρίδα του προβλημάτισε έντονα τον Μπάμπη Τεννέ ο οποίος υπολόγιζε πάρα πολύ στο Σέρβο παίκτη για το δύσκολο αγώνα. Στον ΟΦΗ επιστρέψανε σιγά - σιγά οι παίκτες που είχαν πάρει άδεια για τις γιορτές (Γκόμεζ, Σολίς, Τουμάνεντ), ενώ οι Σταυρακάκης, Ιορδανίδης και Μαρινάκης δείχνουν να ξεπερνούν την ίωση που τους ταλαιπωρούσε. Στόχος τον Κρητικών είναι να περάσουν αλώβητοι ένα σημαντικό εμπόδιο, όπως είναι ο Πανηλειακός, και να διατηρηθούν στα υψηλά σκαλοπάτια.

Το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΟΚ θα κάνει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη Ν. Σμύρνη, όπου ο «Δικέφαλος» του Βορά θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο. Οι «ασπρόμαυροι» με ανανεωμένη ψυχολογία θα προσπαθήσουν να ανοίξουν νικηφόρα το 2000 απέναντι στους γηπεδούχους, που η μεγάλη νίκη τους επί της ΑΕΚ στο «Νίκος Γκούμας» στο τελευταίο παιχνίδι του 1999, τους δίνει άλλο «αέρα» για τη συνέχεια.

Στο ουδέτερο στάδιο του Ναυπλίου ο Ηρακλής θα προσπαθήσει να πετύχει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του για τη νέα χρονιά (μετά από αυτή επί του Αρη στο εξ αναβολής παιχνίδι) αντιμετωπίζοντας την Ξάνθη, που και αυτή θα έχει νέο προπονητή το Βαγγέλη Βλάχο, που πήρε τη θέση του Γιάννη Μαντζουράκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι του Ιωνικού με την Καλαμάτα, ενώ η Παναχαϊκή, με νέο προπονητή τον Νίκο Αλέφαντο, υποδέχεται τον πάντα υπολογίσιμο Εθνικό Αστέρα, θέλοντας να κάνει το νέο ξεκίνημα. Τέλος, η Καβάλα θα κοντραριστεί με τα Τρίκαλα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Ιωνικός - Καλαμάτα, Καβάλα - Τρίκαλα Ολυμπιακός - Αρης (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Πανηλειακός - ΟΦΗ (14.30), Πανιώνιος - ΠΑΟΚ, Ηρακλής - Ξάνθη (14.30), Παναχαϊκή - Εθνικός Αστέρας. Τα παιχνίδια αρχίζουν στις 15.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ