Κυριακή 9 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Διεθνής επικαιρότητα
Προηγείται ο Σορτ στην Ισπανία

Στο ματς 6 παρτίδων που διεξάγεται στην Ουγγαρία, ο νεαρός GM Πίτερ Λέκο προηγείται του παγκόσμιου πρωταθλητή Α. Χάλιφμαν με 1,5-0,5

Ο ισχυρός Αγγλος GM Νάιτζελ Σορτ σε «προπόνηση» με την κορούλα του. Στην ένθετη φωτό κάτω, ο αντίπαλός του, νεαρός Γάλλος GM Ζοέλ Λοτιέ
Ο ισχυρός Αγγλος GM Νάιτζελ Σορτ σε «προπόνηση» με την κορούλα του. Στην ένθετη φωτό κάτω, ο αντίπαλός του, νεαρός Γάλλος GM Ζοέλ Λοτιέ
Στο πανίσχυρο διεθνές τουρνουά στην Παμπλόνα της Ισπανίας, ο Αγγλος γκαρντ - μετρ Νάιτζελ Σορτ νίκησε στον 8ο γύρο τον ταλαντούχο νεαρό GM Ζοέλ Λοτιέ (Γαλλία 2638) και προηγείται στη βαθμολογία με 6 βαθμούς. Πολύ κοντά του με 5,5 β. οι Αλμάσι (Ουγγ. 2663), και Γκέλφαντ (Ρώσο 2713). Ακολουθούν Λοτιέ και Βαλέδο (Ισπ. 2516) με 5 β. καθώς και άλλα ηχηρά ονόματα, όπως; 6. Τίμαν (Ολλ. 2650) 4β., 7. Τζ. Πόλγκαρ (Ουγγ. 2671) 3,5 β. 8. Ιλέσκας (Ισπ. 2600) 2,5 β. κ.ά.

Μερικά αποτελέσματα του 8ου γύρου ήταν: Τίμαν - Γκαρσία 1-0, Μάγκεμ - Ιλέσκας 1/2, Πόλγκαρ - Φκέλφαντ 0-1, Βαλέδο - Αλμάσι 1/2, Λοτιέ - Σορτ 0-1.

* Ενα πολύ ενδιαφέρον σκακιστικό ματς διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Ουγγαρία, (Βουδαπέστη), μεταξύ του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Ρώσου GM Αλεξ. Χάλιφμαν και του σταθερά ανερχόμενου νεαρού GM από την Ουγγαρία Πίτερ Λέκο.

Το ματς είναι διάρκειας έξι παρτίδων και μετά την 2η παρτίδα προηγείται ο νεαρός Λέκο με 1,5 - 0,5! Στη στήλη «η γωνιά της παρτίδας» σας παρουσιάζουμε τη νικηφόρα παρτίδα του Ούγγρου GM καθώς και δύο παρτίδες από το Διεθνές Τουρνουά της Ισπανίας.

* Στο Διεθνές Τουρνουά Νέων 10-16 χρόνων που έγινε στην Αγγλία στις 27, 28 και 29 Δεκέμβρη, έλαβαν συμμετοχή 66 σκακιστές μεταξύ αυτών και ο δεκάχρονος σκακιστής μας από τα Χανιά Γιάννης Σταυριανάκης, ο οποίος είχε δεχτεί ειδική πρόσκληση.


Νικητές ήταν οι Ντάιμοντ 7,5, Φόστερ 7,5 και Τσερνίκοβ 7 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τριών πρώτων γύρων, ο συμπατριώτης μας Σταυριανάκης, ίσως κέρδιζε ένα από τα τρία μετάλλια, αφού είχε δύο νίκες και μια ισοπαλία! Δυστυχώς όμως την πορεία αυτή, (ήδη ήταν 6ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κατηγορίας του), σταμάτησε, όχι οι αντίπαλοί του, αλλά ένα ισχυρό κρυολόγημα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ