Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Οδηγείται στο κλείσιμο

Κρίσιμη συνάντηση με τον υποδιευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Θ. Πανταλάκη θα έχει σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Συνεταιρισμό της Εθνικής, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το μέλλον των 31 εργαζομένων, μετά τις μεθοδεύσεις για οριστικό κλείσιμό του Συνεταιρισμού.

Ο Σύλλογος, εδώ και καιρό, έχει καταγγείλει τα σχέδια της διοίκησης της Εθνικής για απαξίωση και στη συνέχεια κλείσιμο του Συνεταιρισμού, απολύοντας τους 31 εργαζόμενους. Σκοπός, όπως επισημαίνουν, είναι «να βγάλουν από τη μέση το Συνεταιρισμό, μετακυλώντας μερικά δισεκατομμύρια μέσω των τραπεζοϋπαλλήλων και να τους οδηγήσουν σε αλυσίδες καταστημάτων, να τους ξεζουμίσουν για να κερδοσκοπεί η τράπεζα με τα υψηλά επιτόκια των αγορών τους». Να σημειώσουμε ότι ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε πριν από 70 χρόνια, στηρίζοντας ουσιαστικά και βιοποριστικά τους υπαλλήλους των Εθνικής, Κτηματικής και ΕΤΒΑ.

Οι εργαζόμενοι, που είναι όλοι με προϋπηρεσία 15 έως 35 χρόνια, ζητούν από τη διοίκηση της τράπεζας να μην πεταχτούν στον δρόμο οι 31 οικογένειες και να τους απορροφήσει όλους η τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ