Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Απολογισμός υποταγής

Αρχίζει σήμερα το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, ενώ η πλειοψηφία της διοίκησης επιμένει στο δρόμο της ταξικής συναίνεσης

Με «φόντο» τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό και με ένα διοικητικό απολογισμό και πρόγραμμα δράσης, που αντανακλούν στο έπακρο τη συμβιβαστική στάση που κράτησε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού τα τελευταία χρόνια, έγινε χθες η τελευταία Ολομέλεια της απερχόμενης Διοίκησής της. Η ολομέλεια έγινε ενόψει του 36ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 8 Φλεβάρη.

Ωστόσο, από τις τοποθετήσεις των μελών της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, απουσίαζαν τα προβλήματα των εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση, απ' ό,τι ήταν πριν τρία χρόνια που έγινε το προηγούμενο συνέδριο.

«Ευθυγραμμιστήκαμε με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΓΣΕΕ, και αντιμετωπίσαμε προβλήματα, άλλες φορές με αποτυχία και άλλες με επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στ. Κωλέτσης, κάνοντας το διοικητικό απολογισμό και σκιαγραφώντας έτσι τη στάση που κράτησε η πλειοψηφία όλα αυτά τα χρόνια. Την ίδια ώρα, αρκέστηκε στην απλή αναφορά των αλλαγών, όπως είπε, που έγιναν σε τομείς, όπως οι εργασιακές σχέσεις, η «αξιοποίηση» της περιουσίας του ΕΟΤ, η μετατροπή των σχολών τουριστικών επαγγελμάτων σε σχολές τουριστικής εκπαίδευσης, κ.ά. Ξεχνώντας, όμως, να αναφερθεί στις αιτίες δημιουργίας των προβλημάτων αυτών, αλλά και στην άρνηση που έδειξε η απερχόμενη διοίκηση για αγωνιστική αντιμετώπισή τους.

Στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, καθώς είχαμε αντικατάσταση των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση, από εργαζόμενους που δουλεύουν με μερική απασχόληση, ένταση της μερικής απασχόλησης και καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Χρ. Κατσώτης, εκ μέρους της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ).

Οπως υπογράμμισε: «Τρία χρόνια μετά τις προηγούμενες εκλογές και έχουμε αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα απ' ό,τι παλιότερα». Οσον αφορά τη στάση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, ο Χρ. Κατσώτης τόνισε ότι το μόνο που προτείνει στους εργαζόμενους είναι ο «ρεαλισμός» του διαλόγου, ενώ, ακολουθώντας την πολιτική της ΓΣΕΕ, αντιμετώπισε τα προβλήματα με παθητικότητα χωρίς πρόθεση και διάθεση για σύγκρουση, αλλά μέσα από το «διάλογο». Καταλήγοντας, κάλεσε τους αντιπροσώπους να στείλουν ηχηρό μήνυμα αντίθεσης σε αυτή την πολιτική, ανεξάρτητα σε ποια παράταξη ανήκουν. Επίσης κάλεσε την Ολομέλεια να βγάλει ψήφισμα, με το οποίο θα συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ που απεργούν. Η ΔΑΣ καταψήφισε και το πρόγραμμα δράσης, ενώ ψήφισε τον οικονομικό απολογισμό.

Με «επιφυλάξεις», τελικά, ψήφισε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και το πρόγραμμα δράσης ο Ν. Μελισσάρης, εκ μέρους της ΔΑΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ