Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να παραμείνει ενιαίος και δημόσιος

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος προς τον υπουργό Εργασίας για τον ΟΑΕΔ

«Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση ουσιαστικά του ΟΑΕΔ με τον προωθούμενο κατακερματισμό και την ιδιωτικοποίησή του», αναφέρει σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Συγκεκριμένα στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης ο βουλευτής αναφέρει: «Ενδεικτικό των σχεδίων της κυβέρνησης είναι το "Επιχειρησιακό Σχέδιο", που συνέταξε η εταιρία KPMG, με επικρατέστερο σενάριο για τη νέα μορφή του ΟΑΕΔ, αυτό που προβλέπει τη δημιουργία τριών θυγατρικών υπό τη μορφή ανώνυμων εταιριών, οι οποίες και θα αναλάβουν τις εξατομικευμένες υπηρεσίες απασχόλησης, την επαγγελματική κατάρτιση και τον τομέα υποστήριξης των υπηρεσιών του Οργανισμού».

«Με τις προωθούμενες αλλαγές, συνεχίζει ο βουλευτής, ο ΟΑΕΔ μετατρέπεται από έναν, υποτίθεται, οργανισμό στήριξης των ανέργων, σε μια ακόμη επιχείρηση. Με τη δημιουργία των τριών θυγατρικών ιδιωτικών εταιριών, οι οποίες ουσιαστικά θα καρπωθούν το φιλέτο του ΟΑΕΔ, νομιμοποιώντας τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που ξεφυτρώνουν συνεχώς και εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανέργων για δουλιά».

Καταλήγοντας ο βουλευτής, σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από τις σχολές μαθητείας του Οργανισμού προχώρησαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας να παραμείνει ο οργανισμός ενιαίος και δημόσιος και να ενισχυθεί ο κοινωνικός του χαρακτήρας».

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτών των σχεδίων που ουσιαστικά διαλύουν τον ΟΑΕΔ, αλλά θα διατηρήσει ενιαίο και δημόσιο Οργανισμό ενισχύοντας τον κοινωνικό τους χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ